Inkomstenbelasting en ouderenbonden in gemeente Medemblik

Algemeen
Misschien kunt u ook geld terugkrijgen van de belastingdienst?
Misschien kunt u ook geld terugkrijgen van de belastingdienst? (Foto: Pixabay)

Zoals elk jaar willen leden van de ouderenbonden helpen met het invullen van de belastingaangifte. In de hele gemeente Medemblik staan invullers paraat.

Wie gepensioneerd is en een verzamelinkomen heeft tot 35.000 euro (alleenstaand) of tot 50.000 euro (gehuwd of samenwonend)? Leden van een ouderenbond kunnen gebruikmaken van de belastinginvullers van de ouderenbonden.

De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel zal de invuller gemaakte onkosten, zoals reis- , kopieer- en printkosten in rekening brengen. De vergoeding bedraagt overigens nooit meer dan ongeveer 10 euro per huishouden.

Eind januari/februari werd de machtigingscodebrief automatisch verzonden aan burgers die vorig jaar ook gebruik maakten van een dergelijke code. Deze is nodig in de situatie dat de burger iemand anders wil machtigen voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De code wordt naar het huisadres gestuurd van de burger die hulp vraagt. Dus alleen voor diegenen die in 2020 ook een code hebben gehad. Elk jaar moet men een nieuwe belastingcode hebben. Deze kan worden aangevraagd bij de belastingdienst 088-1236555. Binnen vijf dagen komt deze in de brievenbus.

Jaarlijks helpen de gezamenlijke ouderenbonden meer dan 125.000 leden met het doen van de aangifte inkomstenbelasting. In meer dan 12.000 gevallen wordt de huurtoeslag geregeld en meer dan 15.000 leden profiteren jaarlijks van zorgtoeslag. Dankzij de inzet van bijna 2.600 vrijwillige belastinginvullers, die hier in de eerste maanden van het jaar erg druk mee zijn.

Hulp nodig bij het invullen van de belastingaangifte? Meer informatie bij Cisca Groeneveld, tel. 0229-201519 of seniorenNKL@ziggo.nl.