Coördinator Marieke Zwart (zittend in het midden) met een aantal vrijwilligers.
Coördinator Marieke Zwart (zittend in het midden) met een aantal vrijwilligers. ((Foto: aangeleverd))

Hospice 'In Vrijheid' feliciteert nieuwe lichting vrijwilligers

PURMEREND – Hospice 'In Vrijheid' aan de Dr. M.L. Kingweg 2 in Overwhere beschikt over vier kamers en wordt nagenoeg in zijn geheel gerund door vrijwilligers.

In het hospice verblijven bewoners die nog maar kort te leven hebben en aan wie in de eigen omgeving onvoldoende zorg gegeven kan worden. Vrijwilligers zijn wekelijks minimaal 4 uur beschikbaar en krijgen voordat zij zelfstandig werkzaam zijn binnen het hospice een gedegen opleiding, waarbij zij uiteraard door professionele coördinatoren worden ondersteund.

Versterking team vrijwilligers

Woensdag 25 september was het weer zover en hebben de 6 aspirant vrijwilligers na het volgen van de Basiscursus VPTZ, Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, van 4 dagdelen het certificaat 'Introductiecursus Vrijwilligers' in ontvangst mogen nemen en zijn vanaf nu als zelfstandig vrijwilliger werkzaam binnen het hospice.

Start nieuwe groep vrijwilligers

Vanaf woensdagavond 27 november is het plan om weer te starten met een nieuwe groep aspirant vrijwilligers. Bent u nieuwsgierig geworden voor dit prachtige en dankbare werk of wilt u meer informatie, kom dan gerust langs tijdens onze inloopochtend op zaterdag 9 november tussen 10.00 tot 13.00 uur. Coördinator Marieke Zwart en de aanwezige vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen u met passie over het werken als vrijwilliger in het hospice en wellicht mogen wij u binnenkort ook verwelkomen binnen ons team van vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op de website www.hospice-in-vrijheid.nl of stuur een mail naar info@hospice-in-vrijheid.nl of bel ons op: 0299 77 80 20.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten