Rachelle, Chantal, Fleur, Shania, Paigely en Danisha van SG Gerrit Rietveld met een deel van de kleding die er is opgehaald.
Rachelle, Chantal, Fleur, Shania, Paigely en Danisha van SG Gerrit Rietveld met een deel van de kleding die er is opgehaald. ((Foto: aangeleverd))

Leerlingen Gerrit Rietveld zamelen kleding in voor goed doel

PURMEREND - Zes leerlingen uit het vierde jaar van de richting Zorg & Welzijn van SG Gerrit Rietveld hebben kleding ingezameld voor het goede doel. P ersoneel en eerstejaars leerlingen  konden  kleding inleveren  die zij niet meer dragen.  De opbrengst bestond uit leuke kleding die weer prima te dragen is.  De Kledingbank zal deze kleding voor een heel zacht prijsje verkopen aan mensen met beperkte  financiële mogelijkheden.  

Rachelle, Chantal, Fleur, Shania, Paigely en Danisha uit klas R4b en R4c stonden woensdag 11 maart tijdens de grote pauze bij hun zelf ingerichte stand klaar om de kleding in ontvangst te nemen. Docenten en leerlingen gaven gehoor aan de oproep en leverden kleding in die nog prima een tweede ronde mee kan. De zes meisjes gaan deze kleding zelf naar de Kledingbank brengen.

De leerlingen kregen de opdracht vanuit Zorg & Welzijn om via een zogenaamde opdrachtgever in de school, teamleider mevrouw W. Dam, een actie op te zetten voor een goed doel. Paigely kwam met het idee, de andere meiden gingen snel akkoord en de samenwerking kwam prima tot stand. Ze kregen hier een daar een steuntje in de rug van de docenten van Zorg & Welzijn, mevrouw Jansen en mevrouw Slot, maar de leerlingen bleken het snel zelfstandig op te pakken.

Voor herhaling vatbaar

"Ik dacht, als wij kleding ophalen dan kunnen mensen die minder geld hebben, mooie kleding weer gebruiken" vertelt Paigely enthousiast. En zo geschiedde. Er is kleding opgehaald en dat wordt naar de kledingbank gebracht. Daar sorteren de medewerkers de kleding en ze zorgen dat het op de goede plek bij mensen terecht komt. De docenten van SG Gerrit Rietveld denken dat de actie voor herhaling vatbaar is. De leerlingen waren nu begonnen met het inzamelen bij de eerste klas leerlingen. Van tevoren hadden ze in elke eerste klas een presentatie gegeven. Toen de leerlingen terugkeken op hoe ze het volgende keer weer konden verbeteren, gaven ze aan dat het nog succesvoller zou zijn om in alle klassen te vragen om kleding in te zamelen. Een mooi compliment voor Rachelle, Chantal, Fleur, Shania, Paigely en Danisha! 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten