Reakt zoekt hulp bij kerstpakketten

Algemeen
Afbeelding
Alle bijdragen aan de kerstpakketten zijn welkom. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND- Kerst zal voor veel mensen dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Dat geldt ook voor de cliënten van Reakt voor wie het jaarlijkse kerstdiner vervalt. “Voor hen is dat natuurlijk erg zuur omdat de meeste van onze cliënten het niet zo breed hebben. Ze zitten vaak in de schuldsanering en lopen al bij de Voedselbank. Daarom willen we nu voor hen kerstpakketten maken zodat ze met kerst in ieder geval met wat lekkers thuis zitten”, vertelt Jolanda Bakhuysen van Reakt. En daarvoor kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Reakt biedt dagbesteding en reïntegratie aan mensen met psychische problemen, een verslavingsachtergrond, een sociaal isolement etc. “Wij proberen deze mensen weer terug in de maatschappij te krijgen, met een baan of vrijwilligerswerk. Wanneer dat niet mogelijk is vinden ze bij ons in de dagbesteding een structuur en een vast ritme. Dat kan zijn arbeidsmatig of sportief, of met cursussen en trainingen.”

Alternatief voor kerstdiner

“Het jaarlijkse kerstdiner is”, vervolgt Jolanda, ‘ons feestje naar hen toe. Waarbij we ze ook, wanneer het lukte, nog een kleinigheidje cadeau deden.” Maar de vestiging Purmerend heeft zo’n 150 tot 200 cliënten, veel meer dan toegestaan om bijeen te komen voor het kerstdiner. “Dus wilden we er een andere draai aan geven door kerstpakketten voor ze te maken.”

Alles welkom

Daarvoor zijn sponsors nodig. Reakt heeft flyers gemaakt en huis aan huis verspreid. Ook de bedrijven in de buurt op bedrijventerrein De Koog kregen een flyer. “Alles wat iemand of een bedrijf kan bijdragen is meegenomen, en alles is welkom, behalve alcohol. Dus levensmiddelen, cadeautjes, badschuim etc. Wij maken er zelf leuke pakketjes van. En we komen het desnoods ook ophalen. Geld doneren kan ook, heel simpel via de QR-code op de flyer. Verder proberen we nog , gezamenlijk met alle 40 Reakt-vestigingen, meegeef-kerstdiners te realiseren. Als men daar ideeën of hulp voor heeft, ook dat is van harte welkom.”

Meer informatie

Wie levensmiddelen of cadeautjes wil schenken voor deze kerstpakketten kan dit brengen naar Reakt op de Nijverheidsweg 14, of even contact opnemen met Jolanda, via 06 128 73 997.