Uitvaart-fotoshoot in de Markthal

Algemeen
Afbeelding
Mooie setting voor een intiem afscheid in de Markthal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND – De Markthal is, in gewone tijden, de perfecte locatie voor grote evenementen, maar nu met de beperkingen ook voor intiemere feestjes en gelegenheden. Omdat er niet veel mogelijkheden zijn geweest om te laten waar de Markthal-sfeer toe in staat is worden er regelmatig fotoshoots gedaan met volledige aankleding. Deze week stond een fotoshoot voor uitvaarten op het programma, nu de Markthal door het bedrijf Liefste wens, dat bijzondere, creatieve uitvaarten samenstelt, als locatie is toegevoegd.

“Er zijn uitvaartondernemingen die meer maatwerk willen leveren, los van standaard”, vertelt Sander Mook, commercieel manager van de Markthal. “Liefste wens specialiseert zich daarin. Het bedrijf komt uit de evenementenbranche, heeft daar ook een groot netwerk in en kan binnen drie dagen alles regelen. En dat op een speciale manier. Als je ziet wat ze hier hebben gecreëerd. Alles heeft zo’n lieve en mooie sfeer. Mensen kunnen vaak moeilijk door de omvang van de Markthal heen prikken, maar hiermee laten we zien dat het hier ook heel klein en sfeervol kan zijn. Er mogen nu bij een begrafenis 50 mensen aanwezig zijn, dat kan hier gemakkelijk met 1.5 meter afstand.” 

Er staat een dinertafel en er is een intieme kleine setting rond de kist gecreëerd. Daarnaast is het Liefste wens ook bezig met een setting voor een baby-uitvaart in Villa Clementine. “Ik kom zelf uit de zorg”, vertelt Linda Steltenpool van Liefste wens. “Ik was kinderverpleegkundige en heb aardig wat meegemaakt met kinderen die ziek zijn en overlijden. Zo’n kleintje verdient de allermooiste laatste wens. We hebben veel creatieve mensen om ons heen die iets bijzonders neerzetten en echt het verschil kunnen maken. Van bijzondere ballonnenwanden, tot een speciaal, eigen lied.”