Burgemeesters planten Verbindingsboom op grens Beemster-Purmerend

Algemeen
Burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl schepten mee bij het planten van de verbindingsboom tussen Beemster en Purmerend.
Burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl schepten mee bij het planten van de verbindingsboom tussen Beemster en Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND/BEEMSTER - In het kader van de aanstaande fusie tussen Purmerend en Beemster plantten vanmiddag burgemeester Karen Heerschop (Beemster) en burgemeester Don Bijl (Purmerend) een verbindingsboom op de grens van Beemster en Purmerend, op de hoek van Villa Zuidwijk.

De gemeente Beemster bestaat dit jaar 409 jaar. Voor ieder jaar dat de Beemster bestaat plant het huidige gemeentebestuur een boom als eerbetoon en afscheidsgeschenk aan de bewoners van Beemster. De herdenkingsboom (een gerechtslinde) is één van de 409 bomen die worden geplant.

Rondom de verbindingsboom komt een gietijzeren hekwerk met de wapens van de gemeente Purmerend en Beemster. Rond deze boom worden vier rode zuilbeuken geplant, als symbool voor de vier kernen van Beemster die samen met deze Verbindingsboom de start van de toekomst symboliseert.