Bart Hoogland stopt als hoofdtrainer bij FC Purmerend

Algemeen
Bart Hoogland zet een punt achter zijn trainerscarrière.
Bart Hoogland zet een punt achter zijn trainerscarrière. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Na 3 jaar als trainer van ‘zijn’ FC Purmerend heeft Bart Hoogland bekend gemaakt na dit seizoen te stoppen als hoofdverantwoordelijke bij de zondagselectie. 

Hoogland is samen met zijn staf in deze lastige jaren goed bezig. De positieve ontwikkelingen van een nieuw bestuur en de positiviteit die binnen de vereniging en bij Bart momenteel heerst, maakten zijn besluit niet makkelijk. Ondanks het feit dat het bestuur bij monde van bestuurslid Technische Zaken Brian van Gils het heel erg jammer vindt, zijn zij blij dat Bart dit seizoen met de huidige groep gaat afronden. 

“Het is absoluut heel jammer dat Bart met zijn FC historie en zijn kwaliteiten, in combinatie met de goede ontwikkeling die wij als vereniging doormaken, stopt. Maar natuurlijk respecteren we zijn besluit. Hij is een fijn persoon om mee samen te werken en we zouden hem graag in de toekomst op welke manier dan ook aan de club willen blijven verbinden. Het besluit om te stoppen komt aan de andere kant niet onverwacht gezien de lange trainershistorie die Bart heeft. Hij gaf eerder al aan zijn tijd anders te willen invullen”, aldus Brian van Gils.

Op zijn beurt reageert Bart Hoogland: “Het besluit om te stoppen als trainer bij FC is zwaar. Zeker gezien de positieve ontwikkelingen bij de club. De huidige selectie is prima en ook de doorstroming vanuit de jeugd ziet er goed uit. Binnen de selectie onder 18 zit veel potentie voor een mooie toekomst. Maar ik heb deze keuze bewust gemaakt. FC Purmerend heeft mij ooit de gelegenheid gegeven om mij te ontwikkelen als hoofdtrainer en na ZOB en BOL sluit ik nu af bij FC. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om samen met de staf en spelersgroep het seizoen goed af te sluiten”.

De selectie is inmiddels geïnformeerd en zal komend weekend op trainingskamp gaan naar Spanje.