Manal en Faith winnen dagje NEMO voor hele klas

Algemeen
Manal van 't Prisma heeft zojuist van Mark Hildering een beker en een medaille ontvangen.
Manal van 't Prisma heeft zojuist van Mark Hildering een beker en een medaille ontvangen. ((Foto: Evert Ruis))

EDAM/PURMEREND - Tijdens de populaire Triadedagen voor het basisonderwijs, in november vorig jaar, kregen ruim 800 leerlingen korte lesjes met stof die op De Triade in Edam wordt gegeven. Daarnaast konden ze meedoen aan een slagzinnenwedstrijd waarmee ze een uitje met de hele klas naar Science Museum NEMO in Amsterdam konden winnen.

Vorige week woensdag was de feestelijke prijsuitreiking op de school in Edam. Vanwege ziekte konden leerlingen van Het Baken uit Purmerend en de Blauwe Ster uit Monnickendam er helaas niet bij zijn. Maar Manal van ’t Prisma uit Purmerend en Kim Vernooij van De Aventurijn uit Volendam waren wel van de partij. Zij werden hartelijk ontvangen door Marjan Bonouvrié van De Triade. Later kregen ze uit handen van docent Mark Hildering een beker en een medaille.

Het mooiste moest nog komen, want de ‘helden’ van de klas ontvingen tevens de uitnodiging voor een compleet dagje naar NEMO voor de hele klas. Ook de heen- en terugreis per touringcar wordt door De Triade bekostigd en geregeld. 

De winnende slagzin van Manal was: “Ik vind SG De Triade een leuke school omdat  jullie hele interessante dingen hebben om te doen en jullie het op een lieve, aardige en interessante manier doen!”

De slagzin van Faith, zij is van Het Baken in Purmerend, die haar klas een dagje NEMO oplevert, luidt: “Ik vind SG De Triade een leuke school omdat de school leuk en fijn is, je er altijd bij hoort en de school niet te klein is.”

Winnares Manal (rechts) als stralend middelpunt.