De gang zit er goed in. Dat moet ook wel gezien het feit dat er volgende maand al volop gesport kan worden.
De gang zit er goed in. Dat moet ook wel gezien het feit dat er volgende maand al volop gesport kan worden. ((Foto: Rodi Media/JB ))

Renovatie sportcomplex Neck vordert gestaag

WIJDEWORMER/NECK - Al enige maanden wordt er op het sportcomplex van DZS, Butje 13 en WWSV in Neck-Wijdewormer hard gewerkt aan de totale renovatie. Vanaf de weg zichtbaar zijn de vele lichtmasten, het tracé van het kunstgras voetbal- en korfbalveld en de jeu de boules bakken. In september zullen de velden en banen in gebruik worden genomen.

Afwerking complex in 2020, maar volgende maand kan er worden gesport

Het heeft veel overleg en tijd gekost om de uitvoering in de pas te laten lopen met het programma van eisen en het plan van aanpak. Het bestuur van de opgerichte Sportstichting Wijdewormer en haar adviseurs zijn regelmatig op het complex te vinden of zijn elders in overleg. De lijnen zijn kort en alle betrokkenen doen hun best om aan het einde van de rit trots te kunnen zijn op het resultaat.

Halverwege 2020

Maar het einde is nog niet in zicht. Er moet een nieuwe kantine worden gebouwd, de tribune moet worden verplaatst en van een nieuw jasje worden voorzien, een flinke onderhoudsmateriaalberging moet worden neergezet, een aparte berging voor WWSV en Butje 13 moet nog verschijnen en er komt een volwaardig natuurgrasveld. Dan zal de afwerking plaats vinden en zal het complex halverwege 2020 officieel kunnen worden geopend.

Op recente beelden zijn twee donkergrijze bakken zien. Hier komt een kunstgras voetbalveld cq. een kunstgras korfbalveld te liggen. Van het middelste grasveld met kantine moet een volwaardig natuurgrasveld worden gemaakt. Dat kan pas als er een nieuwe kantine met kleedkamers is gebouwd.

Woningbouw

Aan de linkerzijde zijn drie vakken te zien, die rijp worden gemaakt voor woningbouw; hier verrijzen op termijn 63 woningen. Niet onbelangrijk detail is dat hier wellicht aanwas voor een of meerdere gebruikers van het complex komt te wonen.

Eén ding staat nu al zo vast als een huis. Volgende maand kunnen de leden van DZS, WWSV en Butje 13 aan de bak op hun spiksplinternieuwe complex. Anders gezegd: de sport lééft in Wijdewormer en zit voor de komende 30 jaar in een goed jasje.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries