De stichting laat met een drone regelmatig foto's maken van het project.
De stichting laat met een drone regelmatig foto's maken van het project. ((Foto: aangeleverd))

Neck-Wijdewormer krijgt nieuwe en hypermoderne sportaccommodatie

NECK-WIJDEWORMER - De werkzaamheden voor het nieuwe sportcomplex zijn in volle gang. Namens de sportverenigingen D.Z.S., WWSV en Butje 13 volgt de opgerichte Sportstichting Wijdewormer de werkzaamheden op de voet.

Duidelijk is te zien, dat de infrastructuur op orde wordt gebracht. Dat betekent leidingen, kabels en riolering leggen, waarna de weg verhard zal worden om de aanvoer van bouwmaterialen mogelijk te kunnen maken.

Start eind mei

Het stichtingsbestuur houdt zich niet bezig met de nieuwbouw van de 63 woningen, waarvan de openbare inschrijving officieel is gestart. Voor hen en de sportverenigingen is het van belang, dat eind mei wordt gestart met de aanleg van de kunstgrasvelden voor voetbalvereniging DZS en korfbalvereniging WWSV. Ook de jeu de boules banen van Butje 13 gaan dan op de schop.

De stichting laat via een drone regelmatig foto's maken om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden. Niemand kan het werk van bovenaf bekijken en het leek het bestuur wel leuk om geïnteresseerden daar meer kijk op te geven. Oscar Ruiters, hij is van Repa Verpakkingen, stelt hiervoor belangeloos zijn drone en de foto's ter beschikking.

Commissies

Ondertussen zijn er vanuit de Sportstichting Wijdewormer commissies vanuit de drie verenigingen geformeerd om dit, samen met de gezamenlijke opdracht om het complex in goede staat te houden, vanaf de oplevering gedegen te organiseren.

Zo is er een voorlopige gezamenlijke kantinecommissie, onderhoudscommissie en een publiciteitscommissie ingesteld. Verder is de opdracht voor D.Z.S., WWSV en Butje 13 om nieuwe leden te werven. Men verwacht dat 'opscheppen' over een nieuw complex goed kan helpen om nieuwe leden binnen te halen. Daarbij kan men binnenkort "opscheppen" over een nieuw sportcomplex.

Energiezuinig

En niet zomaar een complex, want op termijn verrijst er aan de rand van A7 een accommodatie met een kunstgras- en een natuurgras voetbalveld, twee kunstgras korfbalvelden en liefst 14 jeu de boules banen. Alle sportvelden en 10 jeu de boules banen worden voorzien van energiezuinige veldverlichting, die op duurzame wijze in het Wijdewormer landschap zal passen. Verder komt er een gemeenschappelijk verenigingsgebouw, met onder meer 10 kleedkamers, één grote kantine en enkele afsluitbare ruimten, waaronder een bestuurskamer en twee bergingen..

Er wordt van alles aan gedaan om vanaf 1 september op kunstgras te kunnen voetballen en korfballen. In die periode zal de jeu de boules vereniging enigszins moeten inschikken, door tijdelijk op minder banen te spelen.

Overdracht

De werkzaamheden voor het nieuwe verenigingsgebouw lopen parallel met de andere werkzaamheden, maar mogelijk pas enige maanden later, begin 2020, worden opgeleverd. Vervolgens wordt de oude kantine gesloopt en wordt het natuurgrasveld van D.Z.S. aangelegd.

Na de renovatie zal het gehele sportcomplex Neck-Zuid worden overgedragen aan de Sportstichting Wijdewormer, die het beheer in handen krijgt.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries