(Foto: aangeleverd)

Goud Luna de Bruijn en Barnabas Seprodi

REGIO - Afgelopen weekend was er veel eremetaal voor de turners en turnsters van Turncentrum Waterland. Luna de Bruijn (15) uit Purmerend won met overmacht het goud bij de senioren 2e divisie in Harlingen en datzelfde deed haar plaatsgenote Barnabas Seprodi (14) bij de Jeugd 2e divisie in Hoofddorp. Daarnaast waren er ook zilveren medailles voor Julia de Boer bij de Jeugd 1 N3 en Jefta Suijdendorp bij de Jeugd 3e divisie. Mexx de Vries won het brons bij de senioren 2e divisie.

Barnabas Seprodi was oppermachtig bij de Jeugdturners in de 2e divisie. Met 3 punten verschil wist hij de nummer 2 achter zich te laten. Hij was de beste op vloer, rek en voltige, 2e op brug en 3e op ringen. Verdiend goud voor deze topper! Jefta Suijdendorp behaalde een keurige tweede plaats bij de Jeugd 3e divisie mede dankzij de beste scores op sprong en rek.

Julia de Boer veroverde het zilver in de Jeugd 1 N3 met de beste score op het onderdeel vloer: 14.40! Ook op het onderdeel rek behoorde ze tot de top van het deelneemstersveld.

Debutanten

Luna de Bruijn en Mexx de Vries zijn debutanten bij de senioren, maar doen het beiden al vanaf het begin van het seizoen uitstekend. Luna turnde vandaag opnieuw een vrijwel foutloze wedstrijd en was de beste op de onderdelen balk en sprong. Op brug kreeg ze het 2e cijfer en op vloer het 3e. Met een voorsprong van bijna 2 punten was het goud voor Luna. Mexx turnde een zeer geslaagde brugoefening en was daar met 12.05 de beste. Helaas een val van balk, maar gelukkig was de rest van haar oefening goed, zo ook vloer en sprong. Goed genoeg zelfs voor een bronzen medaille in de meerkamp!

Kwartfinales in De Beuk

In maart vinden zowel voor de heren als de dames elk weekend kwartfinales en kwalificaties plaats door het hele land. Volgende week komen nog vier 1e divisie turnsters van Tuncentrum Waterland in actie en in het weekend van 30 en 31 maart worden de laatste kwartfinales voor de heren georganiseerd in De Beuk in Purmerend.

Meer berichten