Ars Musica hoopt op veel extra stemmen tijdenszingen Hallelujah aan einde Paaswake in kerk - Zaterdagavond 3

  Nieuws
Marcel Settels is dirigent en bedenker van het project.
Marcel Settels is dirigent en bedenker van het project. (rodi.nl)

PURMEREND - Wie voelt zich geroepen om samen met het liturgisch koor Ars Musica op zaterdagavond 31 maart, tijden de Paaswake in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt, het bekende Hallelujah van Händel te zingen? Het is een unieke kans om het bekende muziekstuk eenmalig en als onderdeel van een projectkoor onder leiding an Marcel Settels te zingen. Ars Musica bestaat uit 40 leden, voor deze speciale gelegenheid hoopt men dat aan het einde van de dienst veel extra stemmen letterlijk en figuurlijk opstaan.
Monique Wierstra is voorzitter van Ars Musica, het koor dat zijn oorsprong vond in Amsterdam-Noord, maar door allerlei verhuizingen van leden langzaam maar zeker Purmerend als uitvalsbasis heeft gekregen. "Door het uitwaaieren van de leden naar Purmerend en omgeving vond op een goed moment een reünie plaats. En daar werd de kiem gelegd voor een hernieuwd bestaan van het koor, dat nu 16 jaar bestaat", aldus Wierstra, die al vanaf het tweede jaar nauw betrokken is bij Ars Musica .

Kunnen zingen

De voorzitter weet uit ervaring dat het Hallelujah een heftig werk is. "Degenen die mee willen doen hoeven geen topzanger te zijn, maar ze moeten natuurlijk wel kunnen zingen. Er zitten hoge en lage partijen in en het zou mede om die reden handig zijn als ze het al eens eerder hebben gezongen. En men moet natuurlijk bereid zijn om de repetities te volgen". De eerste repetitie is op woensdag 28 februari, van 19.45 tot 20.45 uur in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt (ingang achterzijde). Het originele muziekstuk zal tijdens de repetities opgefrist en enigszins gemoderniseerd worden.
"Het plezier staat voorop voor iedereen. Als het moment in de viering daar is, en dat zal rond 21.00 uur zijn, zal het projectkoor zich vormen. Zowel koorzangers als toeschouwers kunnen na afloop van de viering een blijvende paasherinnering koesteren", denkt Wierstra.
Veelgevraagd

Ars Musica is een actief en veelgevraagd koor. De formatie treedt zo'n 17 keer per jaar op en doet daarnaast onderling leuke dingen met elkaar, zoals een weekendje weg. Het repertoire van het koor sluit altijd aan bij de vieringen. Wierstra: "We treden altijd vooraf in overleg en zodoende worden liederen uitgekozen die bij de betreffende dienst passen. We proberen altijd een mooi geheel te maken. En we zingen niet alleen kerkmuziek, maar schromen ook niet om The Rose van Bette Middler of nummers van Eric Clapton te zingen. Dat maakt ons koor veelzijdig en ook best wel populair".
Voor de Paaswake van 31 maart ziet de voorzitter het helemaal voor zich. "Dat moet een prachtige viering worden, met een grote groep binnen het projectkoor en het Garrels-orgel erbij. Als ik eraan denk, krijg ik nu al kippenvel", aldus Monique.
Aanmelden

Wat moet je doen om deel uit te maken van het projectkoor op 31 maart? Meld je aan via e-mailadres hallelujah@arsmusicapurmerend.nl onder vermelding van naam, adres, telefoon, email,. leeftijd en stemsoort. De kosten zullen gedekt worden door een minimale bijdrage van € 10,--. Er wordt altijd contact met je opgenomen over het vervolg. De repetitie-avonden zijn op de woensdagen 28 februari en 7, 14, 21 en 28 maart.
Voor eventuele vragen en nadere informatie kan men bellen, 020 4820878.

Meer berichten