SlotconcertWaterlandsOrgelfestijn

  Nieuws

PURMEREND - Het vijfde en tevens laatste concert van het orgelfestijn 2018 is op woensdagavond 25 juli in de Nicolaaskerk (Koepelkerk) van Purmerend. Aanvang 20.00 uur.
De Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk verzorgt een fraai programma op het beroemde Garrels-orgel. Pieter van Dijk is bezig met opnames voor een CD met alle orgelwerken van J.S. Bach. Uiteraard ontbreekt bij de opnamen het Purmerender Garrels-orgel niet. Op de 25e speelt Van Dijk een programma met 2 werken van Bach en werken van o.a. Buxtehude, van Noordt, Scheidemann en Sweelinck.
Verder staat ook het beroemde orgelwerk 'Daphne' op het programma, een muziekwerk uit het zogenaamde Camphuysen manuscript dat de organist samen met collega Frank van Wijk in druk hebben uitgebracht. Volgens kenners een programma dat de kleurpracht en klank van het fraaie Barokorgel omlijst.
De toegang voor volwassenen is € 10,- , donateurs betalen € 5,- euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis. Meer informatie op www.orgelkringwaterland.nl

Meer berichten