Duo Leeghwater en Henk Zwart geven het concert 'Herauten van de Stelling'.
Duo Leeghwater en Henk Zwart geven het concert 'Herauten van de Stelling'. ((Foto: Rene Knoop))

Theatraal concert op Fort bij Spijkerboor

SPIJKERBOOR - Op Fort bij Spijkerboor vindt zondag 16 juni het concert 'Herauten van de Stelling' van Duo Leeghwater en Henk Zwart plaats. Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst en theatrale elementen, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool), Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) het publiek mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt… ? De muziek vertelt het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog maar ook: wat gebeurde er in de forten en wie huizen er tegenwoordig?

Voor of na het concert kunnen bezoekers wat drinken in het fortcafé en natuurlijk het fort bekijken. Met de verhalen en muziek in je hoofd zie je het fort met andere ogen. Kaarten reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl. eden van Natuurmonumenten krijgen korting. Het fort is open van 11.00 tot 16.00 uur en het concert is om 11.30 uur en 14.30 uur.

Meer berichten