Wormer zaterdag in actie op Nationale Opschoondag

Nieuws
De materialen als knijpstok, zakken, handschoenen en hesjes liggen klaar.
De materialen als knijpstok, zakken, handschoenen en hesjes liggen klaar. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Komende zaterdag, 23 maart, is het Nationale Opschoondag. Ook in Wormer wordt een gezamenlijke zwerfvuilopruimactie georganiseerd door gemeente Wormerland en de groep ‘Over met Zwerfafval’.

Organisator Anneke Wams “Ook deze keer gaan we vooral plastic en sigarettenfilters weggrijpen uit perkjes, bermen en sloten. Plastic is een handig product maar we gaan er slordig mee om. Er verdwijnt veel te veel de natuur in. Sigarettenfilters, gemaakt van celluloseacetaat, ook een soort plastic, zie je overal op straat en in perkjes liggen. Deze plastic filters breken niet af in het milieu en blijven daar jaren liggen. Vogels pikken ze op en voeden hun jongen ermee. Ze gaan eraan dood want er zitten gifstoffen in.”

Verzamelpunt

Er is een aantal sterk vervuilde plekken in kaart gebracht. Deelnemers verzamelen zich bij de gemeentewerf, Papiermakerstraat 6, om 08.45 uur. De materialen als knijpstok, zakken, handschoenen en hesjes liggen klaar. Je kiest zelf welke plek of route je gaat opschonen. Het plan is om in groepjes op pad te gaan.

Het eind is rond 11.00 uur bij de Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer. Het geraapte vuil en de geleende materialen leveren de deelnemers in bij de Poelboerderij. Daar is voor iedereen koffie, thee of limo met iets lekkers erbij.

Wil je meedoen?

Laat het even weten en meld je aan bij Anneke Wams, 06 - 5737 2071 of mail annekewams@planet.nl

Afbeelding
Ook deze keer is het de bedoeling vooral plastic en sigarettenfilters op te ruimen uit perkjes, bermen en sloten.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda