Op tijd naar huis: ANWB verwacht donderdag extreme files vanwege Pasen

Nieuws
Grote verkeersdrukte verwacht komende dagen i.v.m. het lange paasweekend.
Grote verkeersdrukte verwacht komende dagen i.v.m. het lange paasweekend. (Foto: Pexels)

REGIO - Op onder meer de A1, A2, A4 maar ook de N9 richting Den Helder verwacht de ANWB vanaf donderdag flinke extra drukte op de weg vanwege het lange paasweekend. De regen draagt ook bij aan extra verkeersdrukte. Maar vooral Pasen zorgt voor meer files, aldus de ANWB, zowel op donderdag en vrijdag als maandag 1 april en dinsdag 2 april, dan door toeristen die weer terug naar huis keren.

Paasdrukte verkeer

Met name rondom de kust (Den Helder, Zandvoort) en rond de A4 waar de Beneluxtunnel ook nog eens afgesloten is richting het zuiden vanaf vrijdag, verwacht de ANWB de grootste problemen.

Donderdag is sowieso een drukke spitsdag, maar vanwege Pasen staat het jaarlijks extra vast op de Nederlandse wegen. Ook de regen zorgt donderdag 28 maart voor meer files.

Vertrek dus op tijd - en vertrek ook op tijd weer naar huis om niet in de drukke avondspits te belanden!

Vaak drukker op de weg rond Pasen

Pasen is een periode die traditioneel zorgt voor extra drukte op de Nederlandse wegen. Dit komt omdat veel mensen vrije dagen hebben en deze tijd benutten voor familiebezoekjes, vakanties, of dagjes uit. Toeristische attracties, zoals de Keukenhof, trekken rond Pasen ook veel bezoekers, wat bijdraagt aan de verkeersdrukte. De ANWB biedt verkeersverwachtingen aan om weggebruikers te helpen bij het plannen van hun reis, rekening houdend met verwachte files en wegwerkzaamheden. Het is aanbevolen om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen en indien mogelijk de ANWB Onderweg-app te gebruiken, die real-time updates geeft over de verkeerssituatie. Door voorbereid te zijn, kunnen weggebruikers mogelijke vertragingen verminderen en hun reis soepeler laten verlopen.

Spits/verkeer rond Pasen volgen?

Wil je meer weten over de verkeersdrukte en files op jouw route? Check dan vooraf Google Maps of de ANWB.

pasen drukte verkeer paasdrukte files anwb verkeersinformatie paasweekend

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda