Hoe donker is het in Wormerland tijdens de Nacht van de Nacht?
Hoe donker is het in Wormerland tijdens de Nacht van de Nacht? ((Foto: (Stockfoto))

Nacht van de Nacht in Wormerland

WORMERLAND - Ook Wormerland doet mee met de Nacht van de Nacht op 26 oktober. Dit is ook de datum waarop de wintertijd weer ingaat en de dagen langer donker worden. Waarbij ook meer kunstverlichting wordt ingezet.

Milieu- en Natuurfederaties organiseren jaarlijks de Nacht van de Nacht om mensen bewuster te maken van overbodig lichtgebruik en de effecten op mens, dier en natuur. Gemeente Wormerland ondersteunt ook dit jaar het initiatief door de lichten op het gemeentehuis uit te doen. De gemeente doet ook de reclame- en sierverlichting uit op andere locaties zoals de buitenverlichting van de Beschuitstoren, de gemeentewerf en de verlichting bij kunstwerk de Prop (schuin tegenover het gemeentehuis). De gemeente roept inwoners en ondernemers op om samen de nacht weer donker maken, bewust met verlichting om te gaan en direct energie te besparen, door collectief mee te doen aan de Nacht van de Nacht.

Initiatief

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief door de Natuur- en Milieufederaties. Overmatig gebruik van verlichting heeft grote gevolgen voor het milieu en nadelige effecten zoals licht- en energieverspilling, ontregeling van de natuur, aantasting van de gezondheid en verstoring van het nachtelijke landschap. Uit onderzoek blijkt dat dieren last hebben van kunstlicht.

Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor activiteiten in Wormerland.

Meer berichten