Kinderopvang Baloe naar Het Kasteel

Algemeen
Goede afspraken over opvang van de allerkleinsten.
Goede afspraken over opvang van de allerkleinsten. Foto: Stockfoto

WORMERLAND -  De gemeente Wormerland laat weten  dat er nu goede werk afspraken gemaakt zijn voor het gebruik van het gebouw van Agora en Het Kasteel en over de onderlinge verhuizingen tussen Agora, Baloe en De Eigen Wijs. Voorafgaand was er een lang traject over de juiste huisvesting. 

"Nu de juridische procedures zijn beëindigd, hebben de scholen, de kinderopvang en de gemeente elkaar gevonden. Het is gelukt om samen goede afspraken te maken voor het gebruik van de twee gebouwen aan de Balk in Wormer. De Eigen Wijs verhuist van Het Kasteel naar het hoofdgebouw en de gemeente wordt eigenaar van Het Kasteel om het te verhuren aan Baloe voor kinderopvang", laat de gemeente weten.

Start na de zomervakantie
WormerWieken wordt het onderkomen van twee scholen: WormerWieken zelf en De Eigen Wijs. De gemeente gaat Het Kasteel verhuren aan Baloe. Het wordt bestemd voor kinderopvang die gekoppeld is aan beide scholen. Beide scholen en de kinderopvang verhuizen, maar moeten eerst nog aanpassingen aan de gebouwen doen. Dit gaat in de zomervakantie gebeuren. Alles is er nu op gericht dat iedereen vanaf de eerste schooldag op de juiste plek kan beginnen.

Na motie gezamenlijk verder
Enkele jaren geleden zijn juridische procedures gestart over de plek van huisvesting van de nieuwe school De Eigen Wijs. Het was een motie van de gemeenteraad die hier in november 2019 een einde aan maakte. De motie was erop gericht beide gebouwen te behouden voor onderwijs en kinderopvang. Daarmee krijgen scholen en kinderopvang de ruimte om op deze locatie naar eigen idealen een integraal kindcentrum vorm te geven. De motie was voor de schoolbesturen de aanleiding om de procedures te stoppen. WormerWieken maakt ruimte in het hoofdgebouw voor De Eigen Wijs. Met de gemaakte afspraken is er is er ook in de toekomst voldoende mogelijkheid voor groei voor de huisvesting van onderwijs en kinderopvang.