Sinterklaas stuurt pakjes naar Torenerf

Algemeen
Sint in zijn goede doen: uitdelen van pakjes.
Sint in zijn goede doen: uitdelen van pakjes. (Foto: Pers Piet)

WORMER - Het is een vreemd jaar voor Sinterklaas. Eerst op zijn woonadres in Spanje een lockdown. Nu hij in Nederland is, heeft hij te maken met strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom werkt Sinterklaas, net als vele anderen, thuis – in het Pietenhuis houdt hij kantoor. Ook dit jaar, vooral dit jaar, wil Sinterklaas het zorgpersoneel van zorgcentrum Torenerf te Wormer een hart onder de riem steken. Dit doet hij in samenwerking met de Stichting Vrienden van Torenerf.

Sinterklaas heeft uit de verschillende kranten begrepen dat het zorgpersoneel dit jaar keihard heeft gewerkt, en nog hard werkt, om bewoners en veelal alleen thuiswonenden zo goed mogelijk te verzorgen en te voorkomen dat allen besmet raken met het coronavirus. In het voorjaar moest zelfs het zorgcentrum gesloten worden en kregen bewoners praktisch geen bezoek. Wat een vreselijke en intrieste situatie bracht dat met zich mee.

Nu ligt dat net even anders en wordt door het management en het personeel getracht vereenzaming en het geraken in een isolement van met name bewoners te voorkomen. Maar ook alleenstaande ouderen die verzorging krijgen worden goed in de gaten gehouden, dat ook zij niet in een eenzaam bestaan terechtkomen. Mede namens Sinterklaas ging de Stichting Vrienden van Torenerf tweehonderddertig pakjes brengen naar Torenerf; bestemd voor het management en het personeel. In een gedicht had Sinterklaas al laten aankondigen wat hij van plan was. Het pakketje is bedoeld om kenbaar te maken hoeveel waardering er is voor allen die werkzaam zijn in Torenerf en daarbuiten voor de goede verzorging die zij aan onze oudere medemens in deze bizarre tijd geven.

Uiteraard had de goede Sint liever zelf op pad gegaan, maar hij houdt zich aan het thuiswerken. Het zij zo!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda