Wormerland huldigde Junior Cyber Agents

Algemeen
Op het scherm v.l.n.r. bovenste rij: Cyber Agent Tijn2010, Shelley van Dijk (HackShield PR& Communicatie), Cyber Agent Crisp .
Op het scherm v.l.n.r. bovenste rij: Cyber Agent Tijn2010, Shelley van Dijk (HackShield PR& Communicatie), Cyber Agent Crisp . (Foto: Angela Uijtewaal)

WORMER - Vorige week zijn Crisp, Tijn2010 en Speedhacker door burgemeester Judith Michel digitaal gehuldigd en officieel benoemd tot Junior Cyber Agenten van de gemeente Wormerland.

Kinderen uit Wormerland worden nieuw instrument tegen cybercriminaliteit

De kinderen die via de online game HackShield afgelopen weken zijn opgeleid tot cybercrime agent, hebben bewezen dat ze de actuele gevaren van cybercrime herkennen. Ook hebben ze geleerd hoe zij hier het beste op kunnen anticiperen. Dankzij de kennis die ze via deze online game hebben opgedaan, zijn ze bovendien in staat om hun omgeving en familie te wijzen op de actuele risico’s van cybercrime.

Spel

De afgelopen weken werden de kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar in Wormerland via HackShield uitgedaagd en opgeleid tot lokale cybercrime-agenten. In korte tijd hebben 56 kinderen in Wormerland zich voor HackShield aangemeld. Het spel zorgt voor een gedragsverandering bij de kids en hun ouders/verzorgers. Ouders/verzorgers werden actief bij het spel betrokken doordat zij samen met de kinderen vragen moesten beantwoorden.

De politie en burgemeester zijn enorm trots op de gehuldigde Junior Cyber Agents. Deze ‘cyber agents’ hebben alles geleerd over digitale risico’s rondom wachtwoorden, data, hacken, digitaal geld maar ook over het schenden van auteursrechten. Ook leerden de deelnemers programmeren. Op deze leerzame en interactieve wijze zijn de kinderen weerbaarder gemaakt tegen cybergevaren en maken ze op hun beurt, hun omgeving bekend met de werking en gevaren van de vele vormen van cybercriminaliteit.

Speels leren

Burgemeester Judith Michel: “Kinderen van 8 tot 12 jaar hebben de juiste leeftijd om op een speelse manier te leren wat bijvoorbeeld een phisingmail of hacken is en hoe zij zichzelf hiertegen kunnen beschermen. Ook kunnen ze hun vriendjes en familieleden hiermee helpen. Onze kinderen groeien op in een online tijdperk, en leren daarom sneller dan de oudere generatie wat de mogelijkheden en de gevaren zijn van het web.”

Samen Veilig

Hackshield heeft zichzelf in 2018 één doel gesteld: een volledig cyberveilige generatie die zorgeloos over het web kan navigeren en de oudere generatie hierin kan bijstaan. Sindsdien zijn ze stapsgewijs bezig met de doorontwikkeling van de game.

Werving Cyber Agents

Ook na de huldiging blijft de gemeente Wormerland zoeken naar Junior Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich nog steeds aanmelden via www.joinhackshield.nl.