Open huis roeivereniging Zaankanaries

  Nieuws
Vanwaar die naam? Die dankt de vereniging aan de fluorescerend gele shirts en riemen. (Foto: Zaankanaries)
Vanwaar die naam? Die dankt de vereniging aan de fluorescerend gele shirts en riemen. (Foto: Zaankanaries) (rodi.nl)

WORMER - 's Ochtends onder een oranjeroze lucht langs de Zaanse Schans, 's avonds over spiegelglad water door de Zaanbocht: roeien op de Zaan kan altijd een feest zijn. Wie dat ook eens wil proberen kan zaterdag 7 april langskomen bij het open huis van roeivereniging Zaankanaries.
'Een nieuwe lente en een nieuw geluid', dichtte Herman Gorter in 1889. Dat er vele jaren later schuin tegenover zijn geboortehuis een steiger in de Zaan zou liggen voor de boten van roeivereniging Zaankanaries, kon de dichter niet bevroeden. Evenmin dat het begin van de lente daar zou worden ingeluid met de regelmatige plonsjes van de riemen die het water in en weer uitgaan.
De nieuwe lente kan een prachtgelegenheid zijn om lekker te komen uitwaaien op het water. Met het hele lichaam werken aan de conditie en techniek bij roeivereniging Zaankanaries. Zij staan voor sportief en serieus roeien. Dat kan prima samengaan met ontspannen en genieten op het water.
Zaankanaries beschikt over een diverse vloot, met houten en snelle kunststofboten. Vanwaar die naam? Die dankt de vereniging aan de fluorescerend gele shirts en riemen, waarmee de roeiers uitstekend zichtbaar zijn. Veiligheid gaat namelijk voor alles. Zaankanaries mikt op sportieve mensen vanaf 16 jaar. Roeiers met ervaring zijn welkom en ook voor beginners staat de vereniging met gediplomeerde instructeurs klaar.
Elke eerste zaterdag van de maand is het open huis. Wie de uitdaging vrijblijvend wil aangaan, is zaterdag 7 april tussen 12.00 en 14.00 uur van harte welkom bij de botenloods aan Veerdijk 28a in Wormer, naast de Suzuki Marine-dealer. Meer weten of nu al contact opnemen? Belangstellenden kunnen daarvoor op www.zaankanaries.nl kijken.

Meer berichten