Beschuitstoren in beeld gevangen bij open momumentendagen

  Nieuws
De nieuwe en oude Beschuitstoren. (Foto: Historisch Genootschap Wormer)
De nieuwe en oude Beschuitstoren. (Foto: Historisch Genootschap Wormer) (rodi.nl)

WORMER - De Beschuitstoren in Wormer is herbouwd. Voor het Historisch Genootschap Wormer (HGW) alle reden om deze centraal te stellen in haar activiteiten voor de open monumentendagen van 2018. Dit jaar vinden deze weer in de Wormerse Stoomhal plaats, met zaterdag 8 en zondag 9 september een expositie van alle bekende afbeeldingen van de Beschuitstoren en aanverwante zaken.

"Tot ons genoegen is op grote schaal voldaan aan onze oproep om onbekende schilderijen, tekeningen, replica's en wat zoal meer is gemaakt van de Beschuitstoren na de sloop aan te melden. Ook deze soms verassende items maken onderdeel uit van de expositie. Zoals gebruikelijk verschijnt een catalogus van al het geëxposeerde, met tal van wetenswaardigheden over de oude Beschuitstoren. Zaterdag 8 september omstreeks 11.00 uur wordt deze catalogus tezamen met het (kinder)boek 'Jacob en de torenschilder' gepresenteerd. Dit werk is geschreven door Hans Kuyper en uitgegeven door Uitgeverij Noord-Holland. Daarnaast vertoont HGW een doorlopende slideshow van beelden van de oude Beschuitstoren en de herbouw van de nieuwe.
Bij goed weer houdt de kolfvereniging zaterdagmiddag 8 september vanaf 13.30 uur op het parkeerterrein van de Stoomhal haar jaarlijkse wedstrijd om de Beschuitstorentrofee. Die zondagmiddag geeft ze hier demonstraties. Voor alle leden van het Genootschap staat beide dagen in de Stoomhal een verrassingsgeschenk klaar. Zaterdag 8 september is tevens de Beschuitstoren zelf open voor bezichtiging. Hier is het torenuurwerk te zien en een touchscreen met tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van Wormer te raadplegen.
De openingstijden zijn: Stoomhal, Pakhuisplein 44 Wormer, zaterdag 8 september: 10.00 tot 16.00 uur en zondag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur. De Beschuitstoren, Dorpsstraat 125 Wormer, is zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Meer berichten