Topprestatie voor Febo Racing tijdens Gamma Racing Days

  Nieuws
Het Febo Racing Team is na een sterke race dolgelukkig. (Foto: Febo Racing Team)
Het Febo Racing Team is na een sterke race dolgelukkig. (Foto: Febo Racing Team) (rodi.nl)

ASSEN - De vijfde ronde van het kampioenschap van de Supercar Challenge stond zaterdag 18 en zondag 19 augustus op het programma op het TT circuit Assen. Stan van Oord en Dennis de Borst uit Oostknollendam deden uitstekende zaken.

Tijdens de tijdtraining bepaalden Stan van Oord en Dennis de Borst, door een tijd van 1:46.458 te klokken, op zeer gunstige wijze hun startpositie. Ze mochten vanaf polepositie in de Supersport 1-divisie van de Supercar Challenge en elfde algemeen vertrekken voor de eerste race van zaterdagmiddag 18 augustus. Onderweg naar het onbetwiste leiderschap in de Supersport 1-divisie wisten Dennis en zijn racekompaan Stan uitstekende stappen te zetten. Na de polepositie in de divisie verzilverden de mannen het sterke optreden met een zege. De hoogste trede viel hen ten beurt na een sterke race waarin ze eigenlijk geen moment echt bedreigd werden. "We hebben vandaag met het koppie gereden en een perfecte race afgeleverd. De auto was echt geweldig", aldus Dennis.
In een chaotische tweede Supercar Challenge-race van het weekend wisten Dennis en Stan opnieuw erg goede zaken te doen. De heren reden, ondanks de maximale hoeveelheid resultaatseconden, nogmaals naar de zege in hun divisie en zijn op weg naar een oppermachtige winst in het kampioenschap. Dennis vertelde: "In het begin van de race rolde er een bandenstapel de baan op. Dat was even schrikken, waardoor ik de koppositie verloor. Gelukkig kon ik die plek al snel weer terugpakken en konden we onze tactiek toepassen." Met succes, zo is inmiddels gebleken. Stan nam het stuur van Dennis over, die vanuit leidende positie de pits in ging. "Na de stop kwam hij als vijfde terug op de baan en kon hij gelijk een leuk gevecht met Van den Berg aanknopen. Tijdens mijn stint kon ik steeds weer een plekje winnen en terug aan de leiding komen. Het ziet er na dit weekend voor ons heel erg goed uit wat betreft het kampioenschap."

Meer berichten