Dagje uit naar De Poelboerderij in Wormer

  Nieuws
Vaarexcursie met burgemeester Peter Tange. (Foto: archief Poelboerderij)
Vaarexcursie met burgemeester Peter Tange. (Foto: archief Poelboerderij) (rodi.nl)

REGIO - Bij De Poelboerderij zijn in de vakantieperiode vele activiteiten te doen. Augustus is volgens De Poelboerderij bij uitstek geschikt om even de zomersfeer te pakken tijdens een vaartocht. Zondag 26 augustus is er een vaartocht met de burgemeester van Wormerland, Peter Tange, en woensdag 29 augustus een rondje Wormer- en Jisperveld.
Die zondag 26 augustus om 13.30 uur kunnen mensen mee met de burgemeester op vaartocht door het Wormer- en Jisperveld. Tange gaat vertellen over het roemrijke verleden van Wormer en Jisp, van prehistorie tot heden, over het Verbonden Hoofd en de slag tegen de Spanjaarden. Ook de uitvinding van windmolens en het ontstaan van de industrie in Wormer en Jisp in de Gouden Eeuw komen aan bod, net als vaarboeren en natuurboeren. Onderweg is er eveneens aandacht voor vogels en planten.
Bij het Rondje Wormer- en Jisperveld, woensdag 29 augustus om 13.30 uur, zal het wat betreft vogels rustig zijn, maar de excursie geeft een beeld van de afwisseling in het veld. Het open landschap aan de westkant van het gebied, afgewisseld met begroeiing en bosschages in de omgeving van Jisp. Het is een tocht langs de dijken en de dorpen. Even geen afleiding, maar genieten van het landschap dat zonder haast voorbijglijdt.
Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Meer berichten