Route naar Klimaatneutraal Wormerland op fiets ontdekken

  Nieuws

OOSTKNOLLENDAM/WORMER - Zonnepanelen, isolatie en zelfs aardgasvrij. Zaterdag 3 november laten inwoners van Wormer en Oostknollendam zien wat voor duurzaamheidsmaatregelen zij tijdens de Duurzame Huizen Route in hun woning getroffen hebben. Wie benieuwd is hoe een duurzaam huis er van binnen uitziet of vragen over maatregelen heeft, kan op de fiets stappen en ontdekken.

In het kader van de Duurzame Huizen Route houden gemeente Wormerland en Omgevingsdienst IJmond zaterdag 3 november een fietsroute langs vijf duurzame adressen. De tocht start om 10.00 uur bij het huis van wethouder Schalkwijk, waarna deelnemers samen naar nog vier adressen fietsen. In elk huis is er zo'n 30 minuten de tijd om te kijken naar en te vragen over diverse duurzaamheidsmaatregelen. Wat is bijvoorbeeld een triple solar system? Hoe bevalt vloerverwarming? De fietstocht brengt de deelnemers van de Kemphaanstraat naar de Gruttostraat, Roerdompstraat en Poelweg in Wormer.
Daarna is in het aardgasvrije huis van wethouder Halewijn in Oostknollendam de afsluiting. Daar is koffie, thee en iets lekkers. De route start om 10.00 uur en er wordt verwacht om 13.45 uur af te sluiten in Oostknollendam.

Informatie

Er is plaats voor vijftien deelnemers. De organisatie raadt belangstellenden zich daarom direct via een e-mail naar phiemstra@odijmond.nl in te schrijven. Bij de bevestiging van inschrijving ontvangen mensen de complete route. Lunch dienen ze zelf te verzorgen. Deelnemers fietsen tussen de 2 en 18 minuten naar het volgende adres. Regenkleding kan ook handig zijn om mee te nemen.
Duurzame Huizen Route

Mensen kunnen hun verhaal via het platform Duurzame Huizen Route delen. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor inwoners die zich willen oriënteren op het treffen van duurzaamheidsmaatregelen is het waardevolle informatie om van hen te horen hoe hun stappenplan eruitziet. Bezoekers horen graag de verhalen uit eerste hand. Van aardgasvrij wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, op www.duurzamehuizenroute.nl is elk verhaal welkom.

Meer berichten