Succesvolle Happy Fit Week bij de Rehobothschool

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Sportief Besteed Groep)

Wat een sportieve start na de herfstvakantie. Leerlingen van de Rehobothschool in Rijswijk konden de gehele week meedoen aan sportieve activiteiten georganiseerd door Happy Fit Rijswijk. De week werd leuk afgesloten met wethouder Bj?rn Lugthart die een certificaat uitreikte aan de leerlingen.

Tijdens de Happy Fit Week deden de leerlingen mee aan verschillende workshops. Voedingsadviesbureau Vie organiseerde een voedingsspel en proefjes met zintuigen. Florence richtte zich op de kleuters. Hetty van Langens van Florence ging met hen aan de slag om te knutselen met fruit, hierbij stond de herkenning van nieuwe fruit soorten voorop. Ook konden ouders een bijeenkomst bijwonen over gezonde voeding. Verder organiseerde Welzijn Rijswijk een workshop voor de midden- en bovenbouw over vooroordelen en een eerste indruk. Aan het einde van de week kregen alle leerlingen een certificaat uitgereikt door de wethouder Lugthart.

Haaglanden Beweegt organiseerde een sportieve bootcamp voor de leerlingen. Ook de juffen en de meesters van de Rehobothschool konden meedoen aan een bootcamp. Zo is letterlijk iedereen van de Rehobothschool in beweging gebracht. Een geslaagde Happy Fit Week.

Happy Fit heeft als doel om Rijswijkers te stimuleren gezond en fit te leven en de sociale cohesie en betrokkenheid van inwoners binnen de gemeente te verhogen. Dit gebeurt door het kosteloos aanbieden van laagdrempelige beweegactiviteiten voor iedereen in Rijswijk. De drie thema’s Gezonde voeding, bewegen en welbevinden staan centraal bij Happy Fit.