Ouders en kinderen maken natuurlijke speelplek

Nieuws
Ouders, grootouders en kinderen zijn best wel trots op het resultaat.
Ouders, grootouders en kinderen zijn best wel trots op het resultaat. (Foto: Robert Heijdemann)

Het gebouw van de Steenvoordeschool aan de Dr. Poelslaan is gesloopt, daar komt nieuwbouw. Tot die tijd is er voor de 320 leerlingen een noodschool aan de P. van Vlietlaan neergezet. Keurig, maar wel beetje zanderig. Opa’s, oma’s, vaders, moeders en kinderen hebben met elkaar een leuke speelplaats gemaakt. Met boomstammen en wilgentakken.

Door: Robert Heijdemann

De 70-jarige opa Nihat is enthousiast en werkt hard mee, net als zijn vrouw Semma. “Mijn twee kleinkinderen, uit groep twee en vier, vinden het prachtig. Dat is toch leuk om dat met elkaar te doen”. Hij behoort bij de vrijwilligers die afgelopen zaterdag aan het werk gingen.

Tijdelijke huisvesting

Na de zomervakantie van 2023 betrokken de leerlingen van de elf groepen van de Steenvoordeschool hun tijdelijke huisvesting op het terrein van de voormalige dependance aan de P. van Vlietlaan. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen ook tijdens sloop- en bouwwerkzaamheden naar school kunnen. Het tijdelijke schoolgebouw blijft ongeveer twee jaar in gebruik. De bouw van het nieuwe Kindcentrum aan de Dr. Poelslaan is naar verwachting in 2025 klaar. Er staan daar dan een school en een kinderopvang.

Met elkaar

Van binnen ziet het tijdelijke schoolgebouw er prima uit. “Tussen het speelplein en de stoep was een zanderig veldje. Dat zag er eigenlijk niet uit. Ook ballen van het speelplein rolden de straat op”, vertelt Wemke van der Weij. Ze is moeder van kinderen die hier op school zitten, raadslid voor D66, maar werkt ook bij het TVN. Die leren mensen over de natuur. “Daar zag ik genoeg voorbeelden van wat we met dat veldje konden doen.” Al snel wilden andere ouders ook wel meehelpen om er een natuurlijke speelplek van te maken.

Wilgentenen

Boomstammen en wilgentenen voor hutjes en een tunnel kregen ze van de gemeente, de banden komen van een autobedrijf en het hek langs het trottoir kocht de school. Schoolleider Isolde Rijnolds, is blij met het resultaat. “Vooral ook omdat de ouders niet alleen het initiatief hebben genomen, maar ook met elkaar en de kinderen hebben gezorgd dat de speelplek er nu staat.”