Op deze plekken is het groot feest tijdens Koningsdag in Rijswijk!

Cultuur
Vrijmarkt in de Rijswijkse Herenstraat.
Vrijmarkt in de Rijswijkse Herenstraat. (Foto: Robert Heijdemann)

Nog een paar nachtjes slapen en dan feesten we er weer op los, want Koningsdag 2024 komt eraan! In de afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet om er door heel Rijswijk heen een feestelijk weekend van te maken. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Bekijk dan het programma hieronder:

Koningsdag in Oud Rijswijk

Op Koningsdag zijn er op maar liefst twee podia diverse live optredens in winkelcentrum Oud Rijswijk. Op het hoofdpodium treden onder andere Danny Froger, Donny van der Roest en Peter van Leeuwen op. Ook leden van de Muziekschool Rijswijk zullen een optreden verzorgen. Op het tweede podium in de Emmastraat wordt het genieten van de kinderdisco en het foute uur voor alle ‘guilty pleasures’. 

Het volledige programma rond het tweede podium in de Emmastraat ziet er als volgt uit: 

11:30-14:30 uur: Gratis Schmincken
12:15-13:00 uur: Kinderdisco
13:00-13:30 uur: Disco Bingo Kids
13:30-14:00 uur: Alles op Verzoek
14:00-16:00 uur: Captain Midnight
16:00-16:45 uur: Disco Bingo
16:45-18:30 uur: DJ Steve Verm
18:30-19:30 uur: Het foute uur!

Vrijmarkt in Oud Rijswijk

Op Koningsdag is er in Oud Rijswijk weer een traditionele vrijmarkt. Hier mogen particulieren en bewoners hun tweedehands spullen verkopen. Hiervoor zijn wel een aantal regels opgesteld. Zie https://www.rijswijk.nl/spelregels-vrijmarkt-oud-rijswijk.

Het gebied van de vrijmarkt is het voetgangersgebied in Oud Rijswijk: Herenstraat (tot nummer 41/48), Tollensstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Poortje van Verlaan, Kerklaan en Nobelaerstraat tot aan Mallegat. De rode bestrating moet vrij blijven. 

Het evenement met live muziek optredens vindt plaats in een deel van de Herenstraat en aan de kruising Kerklaan/Emmastraat. Particulieren en bewoners mogen hier geen spullen verkopen. 

Zaterdagmarkt

Koningsdag 2024 valt op een zaterdag, dus ook de zaterdagmarkt is aanwezig in Oud Rijswijk! De kramen zullen dit keer opgesteld worden in de Schoolstraat, dus particulieren/bewoners mogen hier geen spullen verkopen. 

Feest bij bistro ‘Poortje van Verlaan’

Op deze feestelijke dag is er ook een feest bij bistro Poortje van Verlaan. Zij verwelkomen ze je graag vanaf 10.00 uur op het terras, waar een selectie van drankjes en hapjes geserveerd wordt. Als het slecht weer is wordt er binnen voor een gezellige sfeer gezorgd! Bistro Poortje van Verlaan heeft namelijk de hele dag door een DJ die zorgt voor de perfecte Koningsdag-sfeer.

Koningsdag bij Ton’s Muziek & Eetcafe

Ook bij Ton’s Muziek & Eetcafé wordt Koningsdag uitgebreid gevierd. Vanaf 14.30 uur begint de Koningsdag Party met Ronnie Ronaldo. De entree voor dit evenement is gratis.

Verkoopmiddag bij het Streekdierentehuis

Ook Streekdierentehuis ’t Julialaantje doet dit jaar op Koningsdag weer mee. Heb je nog iets nodig voor hond of kat? Kom dan tussen 11.00 en 16.00 uur naar het dierentehuis aan het Julialaantje 50. Voerbakjes, manden alle soorten en maten, riemen, speelgoed – u noemt het, zij hebben het! De opbrengst van de verkoopdag is bestemd voor de dieren.


In De Strijp worden veel activiteiten voor kinderen georganiseerd. - Robert Heijdemann

Koningsdagen in De Strijp.

In De Strijp wordt Koningsdag maar liefst twee dagen lang gevierd! Op vrijdagavond barst hier de ‘Koningsnacht’ al los. Het programma voor De Strijp ziet er deze avond als volgt uit:

18:00: Kinderdisco
19:30: The Differences – Miss K.O.
20:00: The Differences – DJ Sparky
20:15: Prime Partyband
21:00: The Differences – DJ Sparky B2B DJ Quinno
21:30: Prime Partyband
22:15: The Differences – DJ Sparky
23:00: Prime Partyband
23:45: DJ DAIM
01:00: Einde

De festiviteiten op Koningsdag in de Strijp zien er deze dag als volgt uit:

09:00: Start vrijmarkt
09:30: Blaaskapel de Zwiebels
10:00: Schminken door Schmink City
10:00: Kinderfietsoptocht
11:00 – 13:00 uur: Kinderspeurtocht & kleuren
11:30 – 13:00 uur: Voorrondes RK sjoelen
11:45: Optreden Just Dance Studio
13:30: Finalerondes RK sjoelen
13:30 – 15:00 uur: Op de foto met Sonic & Stitch
14:30: Party!
18:00: Einde

Vrijmarkt in De Strijp

Ieder jaar is er een vrijmarkt op de Serre tussen de Strijplaan en de Siergaarde. Bewoners en particulieren kunnen hier plaatsnemen op de stoep of in de hofjes. Houd hierbij rekening dat er altijd een vrij pad is van minimaal 1 meter. Het is ook mogelijk om een kraam te huren via de organisatie. 

Je mag op Koningsdag in Nederland op straat kopen en verkopen en de inkomsten zijn die dag belastingvrij. Je moet er vroeg bij zijn, want anders heb je geen plek om je spullen te verkopen. De vrijmarkt begint om 9:00 op de Serre, maar iedereen is al eerder welkom om een mooie plek uit te kiezen.

Koningsdag karaoke in De Halve Maan

Sluit Koningsdag af op gepaste wijze! Hoe goed zijn jouw zangkwaliteiten? Laat iedereen die horen tijdens de Koningsdag karaoke in eetcafé De Halve Maan. Op zaterdag ben je vanaf 21.00 uur meer dan welkom mee te zingen met jouw favoriete nummers. Je vindt De Halve Maan aan het Kessler Park 30.