Bouw van 64 huurwoningen op oude GGD locatie Karel Doormanlaan begonnen

Nieuws
De eerste bouwcontainers zijn inmiddels geplaatst op het voormalig GGD terrein.
De eerste bouwcontainers zijn inmiddels geplaatst op het voormalig GGD terrein. (Foto: Kees Franken)

De eerste voorbereidingen voor het nieuwbouwproject op de oude GGD-locatie zijn begonnen. “Na de bouwvakvakantie verwachten we te starten met de bouw. Reken maar dat de woningen begin 2027 klaar zijn”, vertelt ontwikkelaar Roger Lammers.

Door: Robert Heijdemann 

Al lange tijd lag de oude GGD-locatie aan de Karel Doormanlaan 155-157 er verlaten en troosteloos bij. Maar daarin is nu verandering gekomen. Na het uitgraven van de grond voor de parkeergarage begint het Weertse bedrijf Lammers Real Estaete met de herontwikkeling. Hier komen 64 gestapelde huurappartementen in het middensegment. Wie is geïnteresseerd en op de hoogte wil blijven kan zich melden bij: info@lammersrealestate.nl.

Grote vraag naar woningen

Het nieuwbouwproject draagt de naam ‘De Groene Verbinding’. De nieuwe appartementen worden in twee losse en min of meer gelijke bouwwerken opgebouwd uit 5 respectievelijk 7 verspringende bouwlagen. Gekozen is voor woningen op de plek van dit kantoor, omdat de markt voor kantoren is verzadigd. Er is weinig tot geen vraag naar kantoorruimte. Mede hierdoor stond het pand al geruime tijd grotendeels leeg. In Rijswijk is er wel veel vraag naar woningen. Daarom nam Lammers Real Estate het initiatief om het kantoor te slopen en hier twee woongebouwen te realiseren.

Weinig vrije kavels

Zoals al vaak aan de orde kwam, moet de gemeente de komende jaren nog zo’n 7.500 huizen bouwen. Complicatie is dat er geen grote bouwlocaties voorhanden zijn. Kleinere nog vrije kavels moeten optimaal worden ingezet. Anderzijds is het een uitdaging om locaties die door sloop ontstaan een goede bestemming te geven. Denk aan de locatie van de Marimbahal, de voormalige behuizing van Trias, maar dus ook de kavel waar in het verleden het GGD-gebouw stond.

Gestapeld en twee torens

Er komt een gestapelde bouw in een tweetal torens. Het GGD kantoor was een breed gebouw. Door te kiezen voor twee torens is er ruimte voor groen. De wens is nu meer ruimte te creëren evenals een groene visuele verbinding tussen het park De Driesprong en het groen aan de overzijde van de Winston Churchillaan. Om dit te bereiken is gekozen voor twee losse bouwmassa’s op een ondergrondse parkeergarage.

Parkeren in garage

Door de ondergrondse parkeergarage is er weinig parkeren op straatniveau noodzakelijk. Er komt een parkeergarage met 72 parkeerplaatsen. Dit komt de openheid en de groene uitstraling van de omgeving ten goede. De bedachte bebouwing bestaat uit twee gebouwen waarvan de hoogte trapsgewijs oploopt vanaf de Karel Doormanlaan naar de Winston Churchilllaan. De gebouwen zijn aan de zijde van de Karel Doormanlaan 3 etages hoog. Aan de zijde van de Winston Churchilllaan is de hoogte van de bebouwing respectievelijk 5 en 7 etages.