Definitieve verkiezingsuitslag bestuur Delfland bekend

Politiek
Verkiezingsbord met de partijen voor Delfland.
Verkiezingsbord met de partijen voor Delfland. (Foto: Archief)

De verkiezingsuitslag voor het bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland is donderdagochtend 23 maart definitief vastgesteld tijdens een openbare zitting.

Waterschapsverkiezingen

BBB heeft in Delfland de meeste stemmen. De partij, die voor het eerst meedoet, heeft de komende jaren vier zetels. Ook VVD en Water Natuurlijk krijgen er vier. Deze uitslag is definitief, want er is vastgesteld op 23 maart dat er geen hertelling nodig is. Bovendien is de zeteltoekenning per partij en per kandidaat vastgesteld.

Zeteltoekenning per partij

AWP voor water, klimaat en natuur, Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) en Partij voor de Dieren behouden ieder hun drie zetels. En ook het CDA blijft met twee zetels vertegenwoordigd. ChristenUnie-SGP, Belang van Nederland (BVNL) en JA21 behaalden ieder één zetel, 50PLUS verliest hun enige zetel. GOUD slaagde er bij hun eerste deelname aan de verkiezingen niet in een zetel te bemachtigen.


HHDelfland

Van de in totaal 1.001.976 opgeroepen kiezers hebben 449.148 mensen in het beheergebied van Delfland hun stem uitgebracht. Hiermee komt het opkomstcijfer op 44,8%.

Uit Rijswijk is Marc Weterings gekozen als lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. 

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland