De Rozenhorst verrast ouderen Blankenburg met palmpaasstokken

Algemeen
De scholieren vertrekken in een palmpaasstemming naar Blankenburg.
De scholieren vertrekken in een palmpaasstemming naar Blankenburg. (Foto: Patrick Wanders.)

Dertig leerlingen van De Rozenhorst zijn een week geleden in een vrolijke stoet naar Blankenburg gegaan om daar palmpaasstokken te overhandigen aan de oudere bewoners. Onderweg stond er een harde wind, maar de stokken kwamen onbeschadigd aan.

Door Kor Kegel

De scholieren hadden de stokken versierd met rozijnen, een broodhaantje en knutsels en opgevuld met Nibb-it-rings, ook wel bekend als rijgchips. Ze bleven in de windvlagen grotendeels op hun plaats. Careyn had de bewoners van Blankenburg geïnformeerd dat ze een attentie zouden ontvangen van De Rozenhorst en ze waren er blij mee. De leerlingen konden uitleggen dat Palmpasen de zondag voor Eerste Paasdag is, de laatste zondag van de vastenperiode. Een palmpaasstok bestaat uit twee stokken in kruisvorm.

Van elke groep van De Rozenhorst mochten twee leerlingen mee om de ouderen een palmpaasstok te geven, die door de hele klas was gemaakt. Jaarlijks besteedt de rk-school aan de Jan Tooropstraat aandacht aan Palmzondag, de dag dat rooms-katholieken en andere christenen de blijde intocht van Jezus Christus (op een ezel) in Jeruzalem vieren.