Passagiers kunnen veilig bij veerboot Otter komen

Algemeen
De Otter zet vroege passagiers af bij het nieuwe ponton.
De Otter zet vroege passagiers af bij het nieuwe ponton. (Foto: Patrick Wanders.)

De gemeente Rotterdam heeft het pad opgeknapt, dat voetgangers en fietsers over moeten naar het ponton waar de Otter sinds maandag aanmeert. De veerboot vaart nu twee keer per uur.

Door Kor Kegel

Naar het ponton, een eindje links van de veerstoep, is het pad veiliger gemaakt. Het struikelgevaar is weggenomen. Er zijn lantaarnpalen langs het hele pad geplaatst en de verlichting is grondig getest. Omdat het pad langs het kunstwerk R loopt, hoeven de passagiers niet meer vlak langs de waterkant te lopen.

De nieuwe plek voor de veerboot maakt de tijdelijke af- en opstapplek bij het Educatief Informatie Centrum (EIC) op de Landtong Rozenburg overbodig. Daarmee komt ook het heen en weer rijden van het personenbusje tussen het EIC en het Raadhuisplein te vervallen.

De afvaarten in Maassluis beginnen dagelijks om 6.00 uur en dan elk half uur tot de laatste afvaart om 23.30 uur. De afvaarten in Rozenburg beginnen om 6.15 uur en dan elk half uur tot de laatste afvaart om 23.45 uur. Kaartjes voor de overtocht kunnen weer worden gekocht bij de automaat op de veerstoep.

Rob Oosterlee heeft de situatie ter plekke geïnspecteerd. Hij benadrukt als lid van de dorpsraad van Rozenburg dat er maximaal ingezet moet worden op spoedige terugkeer van het autoveer. Niettemin bedankt hij Rijkswaterstaat, gedeputeerden Jeannette Baljeu en Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland, het waterschap Hollandse Delta, de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans , Stadsbeheer Rotterdam en zijn collega’s van de dorpsraad voor de samenwerking om de Otter een aanmeerplek vlakbij de veerstoep aan de Nieuwe Weg te geven.