Fotoclub Schagen viert succesvolle clubavond

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Renee Overbosch)

SCHAGEN - De leden van de Fotoclub Schagen kwamen afgelopen week bijeen. De clubavond gewijd aan het thema Minimalisme. Het bood een inspirerende gelegenheid voor leden om elkaars werk te bewonderen en te bespreken. De beste werken werden geselecteerd.

De avond was gevuld met een prachtige presentatie van 30 afgedrukte foto’s in passepartouts, waardoor de schoonheid van elk beeld extra tot zijn recht kwam. De jury, bestaande uit de deskundigen Henk Katuin en Jaap Barsingerhorn, nam de taak op zich om de beste werken te selecteren.

De opdracht omvatte het thema ‘Minimalisme’, waarbij de fotografen werden uitgedaagd om een enkelvoudig onderwerp in een ruimtelijke setting vast te leggen. Het bleek een uitdagende opdracht te zijn, maar de diversiteit aan interpretaties zorgde voor een boeiende verzameling foto’s.
Na zorgvuldige beoordeling door de juryleden en de aanwezige leden, werden de volgende winnaars bekendgemaakt:

Fotoclub Schagen
Lucifer. - Johan Blankwater

Johan Blankwater werd door de jury bekroond met de eerste plaats voor zijn foto ‘Lucifer’. Renee Overbosch sleepte de eerste plaats bij de leden binnen met haar foto van de ‘Steltkluut’.

Over haar winnende foto verklaarde Renee: “Minimalisme in fotografie gaat over het vastleggen van esthetische schoonheid in zijn meest pure vorm. De Steltkluut, met zijn serene en rustige uitstraling, vertegenwoordigt deze essentie perfect.”

Out of the box

De Algemene Fotoclub Schagen benadrukt dat dit soort clubavonden niet alleen de creativiteit van de leden stimuleren, maar ook een gelegenheid bieden om te experimenteren en out of the box te denken, wat essentieel is voor de fotografie.

Lucifer.