Wat is er met HBSS aan de hand?

Sport
Er is meestal wel beweging op de velden van HBSS. Ook op zondag als er door jongeren getraind wordt. (Foto: RWM)
Er is meestal wel beweging op de velden van HBSS. Ook op zondag als er door jongeren getraind wordt. (Foto: RWM) (Foto: )

Het klinkt alarmerend: HBSS wees de leden er al wekenlang op, dat er vrijdag 26 april een algemene ledenvergadering zou zijn. En spoorde iedereen aan die bijeenkomst in de agenda te zetten

Echter, op het laatste moment werd de bijeenkomst uitgesteld. Dat doe je niet zomaar, zoals blijkt uit de reeks oorzaken, die worden genoemd als aanleiding voor het schrappen van de jaarlijkse ALV. Het laat de wenkbrauwen fronsen: “Een aantal lopende kwesties, afmeldingen, onderbemand bestuur én gebrek aan vrijwilligers”, somt de clubleiding op. De bijenkomst is uitgesteld tot een nader te bepalen datum in mei of juni. Met de toevoeging, dat het bestuur er waarde aan hecht de leden juist en zo compleet mogelijk te informeren en om (citaat) “daarin de diverse kwesties, die ons momenteel bezig houden op een correcte manier mee te kunnen nemen”.

Elk clubhuisje heeft zijn kruisje. Ook dat van HBSS, blijkt uit contact met Patrick Oudhuis en clubicoon Hen Bras. De eerste was elf jaar voorzitter, maar blijkt dat sinds augustus niet meer te zijn. De ander neemt die functie niet waar, maar ziet er niet tegenop om de club achter de schermen aan te sturen en wat tipjes van de sluier op te lichten. “Maar niemand hoeft zich zorgen te maken. Het oogt dramatischer dan het is. Zo was de datum, die we aanvankelijk geprikt hadden wat ongelukkig gekozen. Veelal is, en niet alleen bij ons, de opkomst bij zo’n vergadering al niet groot, maar nu kregen we door koningsnacht en de meivakantie nogal wat afzeggingen.” Dat kwam goed uit, want het zittende bestuur wil eerst toch liever “wat dingetjes oplossen, het jeugdbestand tegen het licht houden en het chronisch tekort aan vrijwilligers uit de wereld helpen. “Laat niemand zich ongerust maken: HBSS blijft”. Een kandidaat voor het voorzitterschap is nog niet gevonden.