Pleeggezinnen voor kittens gezocht

Nieuws
De afgebeelde katten zijn niet langer beschikbaar voor opvang.
De afgebeelde katten zijn niet langer beschikbaar voor opvang. (Foto: Facebook Dierentehuis Kerbert)

REGIO - Met het voorjaar in aantocht, breekt ook het seizoen van de kittens weer aan. In deze tijd van het jaar is Dierentehuis Kerbert dringend op zoek naar pleeggezinnen die willen helpen met het opvangen en socialiseren van deze jonge katjes, evenals volwassen katten die moeite hebben met het leven in het asiel.

De Dierenbescherming roept op tot actie en zoekt gemotiveerde individuen in de regio die bereid zijn om een warm thuis te bieden aan deze dieren. Een huiselijke omgeving kan een wereld van verschil maken voor deze kwetsbare wezens.

Belangrijk is dat potentiële pleeggezinnen zich realiseren dat dit een toegewijde inzet vereist. Het hebben van een auto voor bezoeken aan het asiel in IJmuiden en de dierenarts, en beschikken over een aparte ruimte om de dieren te huisvesten, zijn vereisten. Daarnaast is voldoende tijd en aandacht essentieel, wat niet haalbaar is met een fulltime baan buitenshuis.

Het asiel voorziet in alle benodigdheden voor de verzorging, wat betekent dat pleegouders enkel hun tijd en genegenheid hoeven te investeren. Als je het hart op de juiste plaats hebt en bereid bent deze dieren een helpende hand te bieden, nodigt Dierentehuis Kerbert je van harte uit om te reageren.

Meer informatie

Heb je interesse om pleegkittens of -katten op te vangen, of wil je meer informatie over dit nobele initiatief? Aarzel dan niet om contact op te nemen via kerbert@dierenbescherming.nl.

Afbeelding