‘Welk zinnig mens verzint nou zoiets’

Sport
Afbeelding
(Foto: UWM/gsv)

Een zucht van verlichting ging vorige week door de bestuurscatacomben nadat de demissionaire ministersploeg de controles op QR-codes bij de entree van (buiten)sportcomplexen had geschrapt. ‘Welk zinnig mens verzint nou zoiets”, reageerden sportbonden en verenigingen onthutst na de persconferentie van de heren Rutte en De Jonge. Oftewel: ‘Waar halen wij de vrijwilligers vandaan, die in weer en wind en in het weekend van half acht tot half acht bij de poort codes controleren en zich de mogelijke onmin van bezoekers laten welgevallen”? Dat zou misschien nog wel lukken op een complex met ??n ingang, maar VFC heeft er twee en Victoria’04 zelfs drie. ‘Drie? We hebben ook nog een aantal vluchtwegen”, reageert Victoria’04-voorzitter Leo Don.

‘Onlangs hebben we twee BOA’s, die bij ons langs kwamen, uitgelegd dat controle in ons geval geen haalbare kaart is.’ Hij is opgelucht, dat die regel nu geschrapt is. Dat geldt ook voor VFC, dat al pro-actief had nagedacht over het inzetten van beveiligers. ‘Zo word je als club toch op kosten gejaagd”, moppert voorzitter Bill Savonije. ‘Die beveiligers waren trouwens niet zomaar vast te leggen. We kregen te horen, dat we snel moesten beslissen, want er was veel vraag naar.’

Wat wel bleef is de controle bij de kleedkamers, kantine en toiletten. CWO had hiervoor beveiligers ingehuurd, die bezoekers met een geldig CTB (Corona Toegangs Bewijs) een polsbandje uitreikten. Daarmee krijgen zij dan toegang tot alle faciliteiten.