Waterpop viert extra jubileumavond met eigen bier

Algemeen
Ruud de Roode van Mitra De Roode Prins met het speciale Waterpopbier.
Ruud de Roode van Mitra De Roode Prins met het speciale Waterpopbier. (Foto: PR)

De organisatie van Waterpop eert dit jaar het 45-jarig jubileum van het Wateringse festival met een uniek en eenmalig gebrouwen jubileumbier. Met dit blonde bier kan elke Waterpopliefhebber al helemaal in de festivalsfeer komen.

Het jubileumbier

Waterpop liep al langer met het idee rond om een eigen bier te brengen, maar wachtte op de juiste gelegenheid, voorzitter Bianca Simonis: “Festivals staan bekend om het genieten in de zon van goede muziek en een lekker biertje. Zodoende wilden wij al jaren een eigen bier uit te brengen. Onze nieuwe sponsor Mitra de Roode Prins uit Wateringen had daar de juiste connecties voor. Samen met Brouwerij Roem uit Zoetermeer hebben zij een lekker doordrinkbaar blond bier gebrouwen.”

De Zoetermeerse brouwers maken naast hun eigen recepten wel vaker unieke recepten in opdracht. Ze voegen dan naast de standaard ingrediënten gerstemout, hop en gist nog een verrassend element toe. Brouwer Loek Eerhart: “Het Waterpopbier is een toegankelijk brouwsel met 6% alcohol, dus geschikt voor een lekkere zomeravond. De toevoeging van korianderzaad zorgt voor een frisse verrassing.” Het hele brouwproces neemt zo’n zes weken in beslag. Dus het ligt al even op de plank. Maar vanaf donderdag 30 juni is het dan echt te koop bij Mitra de Roode Prins in Wateringen.

De jubileumavond

Waterpop viert het jubileum niet alleen met een bijzonder bier. Er is op vrijdagavond 22 juli ook een speciale jubileumavond met exotic rock, spacerock, blues en brassmuziek uit Nederland. De avond zal geopend worden door Komodo met hun mix van vintage rock met een exotische touch. Rrrags zal hun bluesy spacerock over het Waterpopterrein laten klinken. Bluesliefhebbers komen aan hun trekken bij King Of The World. Het Amsterdamse Valvetronic Brassband zal het Waterpoppubliek presenteert een mix van blazers, house en hiphop. Traditioneel zal de avond afgesloten worden met een spetterend vuurwerk.

Waar te koop

Het Waterpopbier is vanaf donderdag 30 juni verkrijgbaar bij Mitra De Roode Prins in Wateringen. Het is beperkte oplage verkrijgbaar, dus op is op.

Waterpop vindt voor de 45e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli zijn er naast de veelzijdige en veelbelovende bands ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.