Dit wordt de naam van een nieuwe straat in Kwintsheul

Nieuws
In 2011 kreeg een zijstraat van de Bovendijk al de 'naam Keurmeester'.
In 2011 kreeg een zijstraat van de Bovendijk al de 'naam Keurmeester'. (Foto: Google Maps)

Een nieuwe openbare ruimte op het bedrijventerrein Bovendijk in Kwintsheul heeft een officiële naam gekregen: ‘Fustmeester’. Dit besluit is genomen door de gemeente Westland, in overleg met de commissie naamgeving en op advies van de Historische Vereniging Wateringen en Kwintsheul.

De keuze voor de naam ‘Fustmeester’ is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het gebied, dat tegenover de voormalige Heulse fruit- en groenteveiling ligt. Deze veiling heeft een belangrijke positie ingenomen in de lokale dorpsgemeenschap. Om deze historische betekenis te eren, heeft de gemeente besloten om de nieuwe straten op het bedrijventerrein te vernoemen naar veilingfuncties.

Andere straten

Eerder kreeg de zijstraat aan de Bovendijk in 2011 al de naam ‘Keurmeester’. Voor toekomstige ontwikkelingen waren destijds de namen ‘Fustmeester’ en ‘Betaalmeester’ gereserveerd. Nu is dus de naam ‘Fustmeester’ als eerste toegepast. De naam ‘Betaalmeester’ blijft beschikbaar voor een eventuele volgende uitbreiding van het bedrijventerrein.

Met deze benamingen wil de gemeente Westland niet alleen de historie van het gebied eren, maar ook een herkenbare identiteit geven aan de nieuwe openbare ruimtes op het bedrijventerrein Bovendijk. De naam ‘Fustmeester’ zal binnenkort prijken op borden die de ingang van deze openbare ruimte markeren.