7 nieuwe woongebieden tussen Naaldwijk, Monster en ‘s-Gravenzande

Nieuws
Er worden de laatste jaren flink wat nieuwe woningen gebouwd in Westland, onder meer in de woongebieden van de ONW.
Er worden de laatste jaren flink wat nieuwe woningen gebouwd in Westland, onder meer in de woongebieden van de ONW. (Foto: Stock)

In Westland worden de laatste jaren heel wat nieuwe woongebieden ontwikkeld. Tussen Naaldwijk, Monster en ’s Gravenzande zet Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) alles op alles om de Westlandse woningenvoorraad flink uit te breiden. Maar wat wordt er nu precies gebouwd en waar? De zeven nieuwe woongebieden van ONW op een rij.

1. Duingeest
Direct naast het strand van Monster liggen 255 nieuwe huizen. Hun ontwerp is geïnspireerd op de typische kustarchitectuur van begin 20e eeuw. Typisch aan de wijk zijn de ouderwetse klinkers, die zorgen dat automobilisten langzamer rijden. Meer info: duingeest.nl.

2. Tuinveld
Tuinveld, een wijk ‘s-Gravenzande, ademt traditie met zijn klassieke architectuur en veel groen. Hier staan zo’n 100 nieuwe woningen. Ook is er een vette speellocatie voor de kids. Typisch aan de wijk zijn de traditionele architectuur en De Gantel, met langs de oevers weelderige fruitbomen - net als vroeger, toen er op deze locatie ook fruitbomen stonden.

3. Gantel de Baak
De bewoners van Gantel de Baak, dichtbij Naaldwijk en Monster, (komen te) wonen aan doorgaand vaarwater. De woningen hebben allemaal een eigen aanlegsteiger, zodat bewoners zó wegvaren voor een tocht over het water. Meer info: ganteldebaak.nl.

4. Waelplas
Waelplas ligt tussen de Rijnvaartweg, de Poelmolenweg en de Maesemundeweg in ’s-Gravenzande. Hier worden wonen aan of rond het water én recreëren op een ongekende manier gecombineerd. Waelplas kenmerkt zich door de eilandenstructuur en het vele water en groen. Er komen vier appartementen en één penthouse aan het water, met een privé-steiger voor een sloep en een berging voor scheepsbenodigdheden. De eerste appartementen zijn inmiddels in verkoop. Check de details op waelplas.nl.

5. Rijnvaart
Rijnvaart, ten oosten van ‘s-Gravenzande, maakt deel uit van het Waelpark-project en heeft alles wat je hartje begeert: groen, water, en natuur. Hier gaat het om 325 huizen; van rijtjeshuizen, twee-een-kapwoningen en vrijstaande woningen tot appartementen, in zowel koop als sociale huur. Alles is te vinden op woneninrijnvaart.nl.

6. Waelpolder
Waelpolder ligt ook bij ‘s-Gravenzande en is een compleet nieuwe wijk. Hier komen in totaal 720 nieuwe woningen, waarvan de helft in het betaalbare segment ligt - met ook sociale huur. Verder komt er een kindcentrum - Waalcampus -, een verpleeghuis, een huisarts, is er veel groen en water verschillende buurten met te gekke architectuur. Check de details op waelpolder.nl.

7. Dijckerwaal
Dijckerwaal is het eerste deelproject van Waelpark en wordt in stijl ontwikkeld. Hier gaat het om eengezinswoningen, 2-onder-1-kap en geschakelde herenhuizen. Daarnaast is ENTREE dé nieuwste hotspot in ‘s-Gravenzande! Dit woonproject voegt 56 woningen toe aan Dijckerwaal. Het is een gebouw met betaalbare koopappartementen en een gebouw met middenhuur appartementen (tot € 950). Hier vind je 24 koopwoningen en 32 duurzame huurwoningen, met voorrang voor inwoners van Westland van 55 jaar en ouder. Alle woningen zijn superduurzaam met een warmtepomp, vloerverwarming en warmte-terugwininstallaties. Dat betekent comfortabel wonen met lage energiekosten. En de locatie? Slechts 5 minuten fietsen van het nieuwe centrum, ook bekend als de “Stad aan Zee.”

Bron: onwbv.nl.