BSO kinderen uit Westland ontpoppen zich tot topkoks in Kinderkokswedstrijd

Partnerbijdrage
De deelnemers aan de Kinderkokswedstrijd.
De deelnemers aan de Kinderkokswedstrijd. (Foto: Okidoki)

Meivakantie betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijks terugkerende Westlandse Kinderkoks wedstrijd! De finale vond dit jaar plaats op dinsdag 7 mei.

De BSO-kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen, Lange Keizer, Zon en Partou zijn deze editie aan de slag gegaan met het creëren van een lekkere en gezonde maaltijd of snack met een cultureel tintje. Welke BSO heeft de jury omvergeblazen en wint de titel Westlandse Kinderkoks 2024?

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd zijn de kinderen druk bezig geweest met de voorbereidingen: het uitzoeken van hun recept en het verzamelen van de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden. Ook werden er bij Okidoki Kinderopvang voorrondes georganiseerd. De kinderen van verschillende BSO-locaties kregen op 30 april de kans om de jury van Okidoki te overtuigen dat hun gerecht restaurantwaardig is! Locatie Leeuwerik in Kwintsheul spande de kroon en mocht gaan stralen in de finale.

Heerlijke gerechten

De grote finale vond plaats op dinsdag 7 mei bij de KwestFactory in Honselersdijk. Om 9.30 was de inloop waarna de kinderen begonnen met het bereiden van hun cultureel gerecht. Om 10.30 was het tijd om de gerechten aan de jury te presenteren. Er kwamen heerlijke en creatieve gerechten voorbij zoals een Marokkaanse couscous, Italiaanse risotto, vegetarische kipwraps, een pastasalade, spaghetti en Mexicaanse nacho’s. Na een spannend jury-commentaar werd aan het einde van de ochtend de winnaar bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd Okidoki Kinderopvang! De jury: “De winnaar zorgde voor een complete belevenis! Wij als jury waanden ons op vakantie in Marokko”, aldus chef-kok Craig Kotze.


De winnaars. - PR

De Westlandse Kinderkoks wedstrijd is inmiddels al ruim 5 jaar een begrip in Westland en onderdeel van ons programma omtrent de Gezonde Kinderopvang. “Door bij activiteiten als deze samen te werken met verschillende Westlandse Kinderopvangorganisaties versterken we de saamhorigheid”, aldus Lisa ’s-Gravendijk, Operationeel directeur Okidoki Kinderopvang.