Dé tuintrends van 2022

Tuin
Wij hebben dé tuintrends van 2022 op een rijtje gezet.
Wij hebben dé tuintrends van 2022 op een rijtje gezet. (Foto: Adobe Stock)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: ontdek dé tuintrends voor 2022!  
Van spring bliss tot duurzaam en lokaal: dit zijn de tuintrends voor 2022!

Tuintrend: unpolished nature

In onze snelle wereld is het fijn om af en toe stil te staan. Deze ontspanning vind je op een harmonieuze plek. De unpolished nature-tuin is een oase van rust. Elk item in de tuin is (zoals de naam van de trend al verklapt) ongepolijst, nostalgisch én heeft een relaxende vibe. De natuur is van zichzelf al uniek en authentiek genoeg. 

Wat mag er niet in de unpolished nature tuin ontbreken? Een eigen moestuin draagt bij aan de connectie met de aarde. Of ga voor een aardbeienplant, fruitleibomen, een klimop en tuinorchideeën. 

Qua tuinmeubels past rotan heel goed binnen deze trend. Datzelfde geldt voor ronde en organische vormen. Gevlochten accessoires, zoals een stoelkleed, zijn onmisbaar. Het kleurenpalet bestaat uit pasteltinten en warme, aardse tinten, zoals terra en bruin. Maak het geheel af met natuurstenen. 


Tuintrend: duurzaam en lokaal

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin te verduurzamen. Dit kan met kleine én fijne aanpassingen. Wat dacht je van thermisch gemodificeerd hout? Dit is verduurzaamd hout uit Europa, wat vaak wordt gebruikt voor buitenvloeren en gevelbekleding. De houtsoorten grenen, fraké en ayous worden hier vaak voor gebruikt. Wanneer er hout wordt gekapt, worden er nieuwe bomen geplant. 

Maak het geheel af met duurzame tuinmeubels van lokale ondernemers. Ontdek bijvoorbeeld de tuinmeubels van Studio Perspective en EcoFurn.


Tuintrend: spring bliss

‘Spring bliss’ gaat om verbinding met de natuur. Het zorgeloze vakantiegevoel naar je eigen achtertuin brengen. Een vrolijke en kleurrijke plek waar je élke dag onbezorgd kunt ontspannen. Bonte kleuren, vrolijke printjes, grote parasols en tuinmeubels en zachte kussens: het hoort allemaal bij de spring bliss-tuin. Je maakt het geheel af met grote bloemen in pot. Wauw!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!