Sonja Kerssens krijgt eerste prik in regionaal vaccinatiecentrum

Algemeen
De eerste prik wordt gezet bij Sonja.
De eerste prik wordt gezet bij Sonja. (Foto: Han Giskes)

REGIO - GGD Zaanstreek-Waterland is vandaag gestart met vaccineren van het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Vanochtend ontving gespecialiseerd verpleegkundige Sonja Kerssens van De Zorgcirkel de eerste prik in Sportcomplex De Beuk in Purmerend. 

De GGD Zaanstreek-Waterland gaat vanaf vandaag zeven dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur vaccineren. Per dag kunnen 300 zorgmedewerkers een prik krijgen. In deze eerste fase voorzien we ruim 6000 zorgmedewerkers van een vaccin. Ondertussen bereidt GGD Zaanstreek-Waterland zich voor op het vaccineren van volgende doelgroepen. De GGD zoekt momenteel naar een tweede vaccinatielocatie in Zaanstad. Vanaf half februari zijn thuiswonenden vanaf 60 jaar aan de beurt.

Sonja Kerssens is praktijk- en wondverpleegkundige en werkt op verschillende afdelingen binnen zorginstelling De Zorgcirkel, die vestigingen heeft in onder andere Purmerend, Zaanstad, Edam, Volendam, Landsmeer, Alkmaar, Egmond aan Zee en Graft-De Rijp, . “Ik zie het vaccin als hét middel om uit deze coronacrisis te komen. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf, maar zeker ook voor onze kwetsbare ouderen (cliënten) en mijn naasten.”

Volgens Sonja is het uiteindelijke doel verspreiding van het virus voorkomen. “Tijdens de eerste lockdown heb ik ondersteund op de COVID afdeling. We hebben allemaal de gevolgen ervaren van het sluiten van onze verpleeghuisdeuren. Dit heeft een grote impact gehad op ons allemaal. Met name op onze cliënten die juist de betrokkenheid en liefde van hun familie/vrienden hard nodig hebben. Gelukkig is er door het vaccin nu licht aan het eind van de tunnel.”

Onmiddellijk na de startprik ontstond een rij met wachtenden in de hal van het sportcentrum.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda