‘Iedereen moet bij WSV’30 tevreden kunnen voetballen’

Sport
Het nieuwe bestuur van WSV’30, met rechts vooraan Anouk Vogelaar.
Het nieuwe bestuur van WSV’30, met rechts vooraan Anouk Vogelaar. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Voetbalvereniging WSV 1930 in Wormer (in de volksmond WSV’30) heeft sinds vorige maand een nieuw bestuur. Nadat de leden een beoogde voorzitter niet kozen omdat zaken niet gebeurden zoals de leden wilden en de rest van het bestuur zijn taken neerlegde, was de voetbalclub zonder leiding. Clubvrouw Anouk Vogelaar is de nieuwe voorzitter. “De rust is wel wedergekeerd.”

Nieuw elan WSV’30 met nieuw bestuur

Na het wegvallen van het vorige bestuur, heeft de snel opgerichte werkgroep ‘Bestuursvorming’ de zaken daadkrachtig aangepakt. Een aantal mensen van wie werd gedacht dat zij geschikt zouden zijn om een nieuw bestuur te vormen, werd benaderd.

Drie keer scheepsrecht

“Onder wie ik”, zegt Vogelaar. “Het was al de derde keer en drie keer is scheepsrecht, daarom zei ik ‘ja’. Samen met een aantal leden van de oude leiding is een nieuw bestuur voorgedragen. Dat is met 182 van de 184 stemmen aangenomen. Wat ik dacht? Terecht! Er was geen bestuur en de vereniging moet vooruit.”

Nieuw beleid

Op dit moment werkt het nieuwe WSV’30-bestuur hard aan het vormen van nieuw beleid, dat binnenkort wordt gepresenteerd.

“Wij bepalen dat en dat is het dan. Maar eerst moet een aantal zaken uit het verleden worden afgehandeld. We willen duidelijk krijgen waarom het vorige bestuur is gestopt, wat er nog loopt en moet worden afgerond. Ik heb in mijn toespraak aangegeven dat mensen naar mij toe kunnen komen met zaken die moeten worden opgelost. Spreek het uit, dan kan ik ermee aan de slag. Mijn telefoonnummer en mailadres staan op de website, dus ik ben voor iedereen bereikbaar. Tot op heden is dat niet gebeurd.”

‘Bij onze club zijn gewoon veel vrouwen die veel doen’

Anouk Vogelaar is een echte clubvrouw. Ze heeft zelf jaren gevoetbald, is scheidsrechter bij het team van haar zoon en dat van haar dochter. Gezien Vogelaars beroep, ze heeft een advocatenkantoor, leek en blijkt zij de aangewezen persoon om een club te besturen; vergaderingen leiden, beslissingen kunnen nemen. 

Puur toeval

Opvallend genoeg kent het bestuur nog meer vrouwen. “Puur toeval”, zegt Anouk Vogelaar. “Bij onze club zijn gewoon veel vrouwen die veel doen. En twee zaten ook al in het vorige bestuur.”

Voor iedereen

WSV’30 typeert ze als een vereniging voor iedereen. “Iedereen moet bij WSV’30 tevreden kunnen voetballen. Als je fanatiek wil sporten is dat prima, maar als je alleen voor de derde helft komt, is het ook goed. We hebben ook een G-elftal, voor gehandicapten. Voor ons is dat team net zo belangrijk als ons vlaggenschip.”

Zie voor meer informatie www.wsv1930.nl

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda