De Kunstrondleiding komt terug!

Uitgaan
De choreografie is in handen van Shailesh Bahoran.
De choreografie is in handen van Shailesh Bahoran. (Foto: Pascal Fielmich)

ZAANDAM - Na het overweldigende succes van vorig jaar, opent het Zaantheater vrijdag 29 en zaterdag 30 maart nogmaals haar deuren voor een verrassende Kunstrondleiding door het hele gebouw. De rondleiding - die wordt georganiseerd als eigen ZaantheaterProductie - leidt je naar plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Ervaar het Zaantheater op andere manier tijdens Kunstrond-leiding

Krijg een unieke blik achter de schermen en ervaar het gebouw op een totaal andere manier. De korte dansperformances, die geïnspireerd zijn op werken van beeldend kunstenaar Rob Cerneüs jr., zullen zeker verrassen. De route eindigt in de foyer bij het kunstwerk waarin beeldende kunst en podiumkunst samenkomen. De choreografie is in handen van Shailesh Bahoran. De muziek komt van Rik Ronner. 

Reacties

Bezoekers waren enthousiast voer de eerste Kunstrondleiding. Zo waren er reacties te beluisteren als “Ik ben helemaal geëmotioneerd. Ik heb veel gezien in het Zaantheater, maar iets als dit nog nooit”. “Ik vond het een bijzondere ervaring die je raakt” en “Een prachtige ontmoeting met dans en kunst”.

De Poort

Rob Cerneüs jr. maakte tien jaar geleden De Poort een beeld dat een prominente plek heeft op de eerste etage in de foyer van het Zaantheater. Ter ere van het 25-jarig bestaan van het theater, maakte Cerneüs een bijbehorend kunstwerk, ter invulling van de Poort. Dit gloednieuwe werk én een tentoonstelling met de mooiste stukken uit zijn oeuvre zijn te zien tijdens de kunstrondleiding.

Restaurant ook open

Om álle zintuigen dit weekend te prikkelen is ook het ZaanTheaterrestaurant gedurende de Kunstrondleidingen geopend. Geniet met elkaar van een heerlijk met zorg samengesteld drie-gangen menu vol seizoen- en streekproducten, uitkijkend over de prachtige Zaan.

Tijden en kaarten

Er zijn Kunstrondleidingen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 14.00, 16.00 en 20.00 uur. Toegang € 15,-. Tickets zijn te koop via www.zaantheater.nl. Hier reserveer ook je tafel voor in het ZaanTheaterrestaurant. https://zaantheater.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2023-2024/ontdek-opnieuw-de-kunstrondleiding/

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda