Overgebleven leden Avanti fleuren Lentemarkt in Westertil muzikaal op

Uitgaan
Tiny van der Stadt–Engel blijft verknocht aan de accordeonmuziek.
Tiny van der Stadt–Engel blijft verknocht aan de accordeonmuziek. (Foto: Dirk Karten)

WORMER - De Stichting Sociaal Cultureel Wormer en omstreken (Scwo) houdt op zaterdag 23 maart een creatieve Lentemarkt in De Westertil, Kemphaanstraat 1A.

Er zijn zaken te zien als haak- brei- of borduurwerk, schilderijen, ansichtkaarten, juwelen, keramiek, diamond paintings en veel meer.

Doorgaan

Ook is er muziek door de overgebleven leden van accordeonvereniging Avanti. Na de viering van het 35-jarig bestaan september vorig jaar zijn er verschillende leden gestopt. De hoge leeftijd speelt daarbij een grote rol. Vijf muzikanten zijn echter doorgegaan. Want, zo laat Tiny van der Stadt–Engel weten ‘Al ben je tachtig jaar, dat wil nog niet zeggen dat het muziek maken hoeft te stoppen’. Zij is, samen met Aad Huijgen, oprichtster van Avanti.

De link naar hun deelname aan de lentemarkt lag ook voor de hand want ze oefenen daar nu. De huur van de ruimte van De Vendeliers die voorheen werd gebruikt werd teveel voor de overbleven leden.

Optreden

Op 23 maart is het eerste publiekelijke optreden van de overgebleven groep accordeonspelers. Wij waren voor een artikel over de jubileumuitvoering van vorig jaar bij een repetitie en gepast onder de indruk van de muzikale kwaliteiten van de leden. Wie dat zelf wil beoordelen is 23 maart van harte welkom tijdens de uitvoeringen op de Lentemarkt. De muzikanten spelen tussen 10.00 en circa 11.00 uur.

De Lentemarkt zelf duurt van 10.00 tot 14.00 uur. De entree is gratis.


Schitterende instrumenten.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda