Kinga Wieczorek exposeert bij Zaansgroen

Nieuws

ZAANDAM - Kinga Wieczorek (1988 Polen) exposeert zaterdag 24 en zondag 25 juni bij Zaansgroen, Zaandam. De kunstenares is opgegroeid in Zbąszyń, Polen. Van kinds af aan had ze veel interesse in kunst.

Op de basisschool ontdekte Kinga haar hobby en begon ze met schilderen. Haar tante, de Poolse kunstenares Barbara Wroniszewska-Wójcik, was haar inspiratiebron. Die had in de jaren negentig een eigen tekenrubriek in het tijdschrift 'Glos Zbaszynia'.
Tijdens haar middelbare schoolperiode heeft Kinga aan veel competities deelgenomen. Zij werd onder andere beloond met onderscheidingen van de Poolse kunstcompetitie en de Poolse literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwasniewski. Aan de hogere Artschool ZSP in Zielona Góra studeerde Kinga in 2008 cum laude af. Ze haalde een graad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis.
Kinga deed mee aan 'plein air' schilderen bij Dariusz Miliński in Plawna (Polen). Daarnaast heeft zij wereldwijd onder begeleiding van kunstenaar Zbigniew Roszkowki sculpturen gemaakt ('de Engelen van hout'). In 2016 is haar werk gebruikt voor de Poolse film 'Sztuka kochania' ('The Art of Love').
Kinga woont in Zaandam, waar zij haar schilderwerk voorzet. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga Wieczorek maakt gebruik van verschillende technieken als olieverf, acryl, pastel en aquarel. Ze exposeert zaterdag 24 en zondag 25 juni van 13.00 tot 17.00 uur met nieuw werk in Zaansgroen aan Zeemansstraat 54 in Zaandam.