Anita (64) wint goud op NK Bodybuilden

Sport
De eerste trofee is binnen bij de voorronde...
De eerste trofee is binnen bij de voorronde... (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - “Dit was eigenlijk de allermooiste dag van mijn leven. Op de geboorte van mijn zoon na dan”, zegt powervrouw Anita van Westrop over haar prestatie van afgelopen zondag. Ze kan zichzelf officieel Nederlands Kampioene ‘Miss Fysiek’ noemen. “Het was mijn feestje en dat heb ik er ook van gemaakt. De hele zaal ging los! Het was geweldig.”

‘Ik dacht wat mensen er ook van vinden, dit wordt mijn feestje’!

Zondag 28 april was het dan zover; het NK Bodybuilden in Oss. Anita heeft er samen met haar coaches Jet de Boer en Michael Aberkrom één groot feest van gemaakt. “We hebben echt alleen maar lol gehad en in een deuk gelegen. Het heeft geen zin om je druk te maken. Als je goed getraind bent, hoef je alleen maar je biceps te laten zien”, zegt Anita.


En dan de grote beker als officieel Nederlands Kampioene ‘Miss Fysiek’.  

“Mijn openingsdansje was op ‘Staying Alive’ van de Bee Gees en je snapt wel waarom”, zegt ze met een knipoog. Anita heeft meerdere hartaanvallen en beroertes overleefd en is een ware inspiratiebron voor anderen. “Ik ben de hele dag aangesproken door tientallen mensen. Vooral dat ze zoveel respect voor me hebben, na alles wat ik heb meegemaakt.”

Door naar EK in Bulgarije?

“Toen ik de beker in ontvangst nam, heb ik even een vingertje naar boven gestoken. Ook om aan mijn vader te laten zien dat ik door ga! Ik was echt de alleroudste op het podium en kon gelijk al door naar het EK in Bulgarije. Maar dat heb ik afgeslagen. Wil echt even mijn lichaam tot rust brengen. Ben geen twintig meer”, lacht ze. 

En toch denkt ze stiekem alweer na over haar volgende wedstrijd.




En dan de grote beker als officieel Nederlands Kampioene ‘Miss Fysiek’.