Wandel4daagse Alkmaar van start

Nieuws
Voor de vijftiende keer loopt deze groep deelnemers de Wandel4daagse mee.
Voor de vijftiende keer loopt deze groep deelnemers de Wandel4daagse mee. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De vijftiende editie van de Wandel4daagse Alkmaar is dinsdag 13 juni door wethouder Anjo van de Ven geopend in de Grote Kerk.

Ruim 4.000 wandelaars uit heel Nederland doen mee aan het Alkmaarse wandelevenement. Van Sportorganisatie Le Champion, die het evenement organiseert, wandelen er 582 leden mee en er zijn 143 wandelaars die nog geen enkele editie hebben gemist. Alkmaar wordt vertegenwoordigd door 508 deelnemers. 

In totaal staan er ruim 1.200 wandelaars aan de start van de 25 kilometer route, de meest gekozen route. 415 deelnemers gaan de 40 kilometer trotseren, deze groep start woensdagochtend om 06.30 uur als eerste groep. De 4daagse finisht zaterdag op het Waagplein in Alkmaar. 

Na het openingswoord van de wethouder om 17.00 uur, konden deelnemers onder het genot van livemuziek hun stempelkaart ophalen. Ook de Wandel Expo was aanwezig, zij bieden wandelaars kortingen aan op wandelproducten. De Wandel Expo is de komende dagen te bezoeken tussen 06.00 en 17.00 uur.

’t Praethuys

Sinds 27 is ‘t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officieel goed doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie is er een recordbedrag van 15.185,50 euro gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te komen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een donatie doen aan ‘t Praethuys. De chequeoverhandiging van deze editie is zaterdag 17 juni 15.00 uur op het Waagplein.

Meer informatie: www.wandel4daagsealkmaar.nl.