Wandel4daagse Alkmaar groot succes

Nieuws
Feestelijke afsluiting van de Wandel4daagse op het Waagplein.
Feestelijke afsluiting van de Wandel4daagse op het Waagplein. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De vijftiende editie van de Alkmaarse Wandel4daagse was een groot en zonnig succes. Ruim 4.000 deelnemers liepen afgelopen zaterdag over de finish op het Waagplein waar burgemeester Schouten, volgens traditie, zonnebloemen uitdeelde aan de wandelaars. 

De deelnemers konden kiezen uit een route van 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer. Vrijdag startten er ook 1.500 deelnemers voor de halve 4-daagse, een tweedaagse deelname aan de wandelroutes. 

Woensdag werd de 4-daagse gestart met een wandelroute door oer-Hollandse polders, Villapark Meerwijk en de Ruïnekerk richting Bergen. Donderdag stond de vernieuwde Stad van Zonroute op het programma. Via de visbanken bij de Platte Stenenbrug liepen de wandelaars richting het Oosterhout Park, de Turfmarkt en via het Victoriepark richting de nieuwe stempelpost De Terp in Oudorp. Via het Poldermuseum werd het Park van Luna betreden. De wandelaars startten vrijdagochtend vroeg aan de religieuze Pelgrimsroute.

Feestelijk Waagplein

De laatste dag van de 4-daagse werd afgesloten met de waterroute, waar de hele route langs het water liep. De wandelaars liepen via de rode loper op de Mient door het Waaggebouw, waar de kaasdragers en de zonnebloemen klaarstonden voor een onvergetelijke finish op het feestelijke Waagplein. 

Grote donatie voor ‘t Praethuys Alkmaar

Sinds 2017 is ‘t Praethuys Alkmaar het goede doel van de Wandel4daagse Alkmaar. ‘t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. De stichting liep de 4-daagse dit jaar voor de dertiende keer mee. KWF is vorig jaar aangesloten met het eigen ‘Wandel tegen Kanker-platform’, dit heeft geresulteerd in een bedrag van 14.043 euro. De cheque werd door Jan Houtenbos, bestuurslid van Le Champion, uitgereikt aan Willem Molenaar, voorzitter van ‘t Praethuys. 

De zestiende editie van de Wandel4daagse wordt van 12 tot en met 15 juni 2024 gelopen. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november 2023.

Meer informatie: 

www.wandel4daagsealkmaar.nl.

Burgemeester Schouten deelt zonnebloemen uit aan de wandelaars.
Overhandiging van de cheque voor 't Praethuys Alkmaar.
De wandelaars naderen de finish op het Waagplein.