Gratis leefstijl en stoppen-met-roken-traject bij Groups for Balance

Partnerbijdrage
Groups for Balance.
Groups for Balance. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Een uniek traject in de regio: het Vitaal Rookvrij traject. Deelnemers aan dit traject stoppen niet alleen met roken maar werken ook actief aan een gezondere leefstijl. Beweging, voeding en werken aan mentale veerkracht; voor bijna 50 deelnemers is dit traject al effectief geweest. Zij merken aanzienlijke gezondheidsvoordelen door de krachtige combinatie van deze leefstijl elementen met stoppen-met-roken begeleiding. 


“De steun van de groep heeft me geholpen om eindelijk van deze vervelende verslaving af te komen”, aldus een enthousiaste ex-deelnemer. “Daarnaast voel ik me fitter en is mijn gewicht onder controle gebleven ondanks het stoppen.”

Focus op gezondheid 

Dat een gezonde leefstijl, waaronder bewegen, een bijdrage levert aan het succesvol stoppen met roken wordt steeds duidelijker. Volgens onderzoek van St. George’s University blijkt dat matig intensief bewegen onder andere de afkickverschijnselen doet verminderen. Door de rookstopcoaching te combineren met diverse elementen van leefstijlinterventies wordt het slagingspercentage verhoogd. Dit heeft niet alleen effect op het stoppen met roken, maar op het totale welbevinden en de vitaliteit in de breedste zin van het woord: een structurele basisvoorwaarde met positief toekomstperspectief. In plaats van de nadruk alleen te leggen op het stoppen met roken wordt de focus gelegd op gezondheid. Door deze integrale aanpak te verankeren is het unieke Vitaal Rookvrij traject ontwikkeld dankzij ondersteuning vanuit GALA (GA! Alkmaar gezond voor elkaar). In combinatie met de rookstopvergoeding vanuit de zorgverzekeraar krijgen deelnemers het traject volledig vergoed.

Vrijdag 31 mei 2024 start een nieuwe groep bij Groups for Balance - Leefstijlcentrum Alkmaar. Ben jij iemand of ken jij iemand die wil stoppen met roken? Meld je aan via 072 - 721 0902 of info@groupsforbalance.nl.

Doe mee aan het Vitaal Rookvrij traject.
Intensief bewegen vermindert onder meer de afkickverschijnselen.